Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Newsphone: Μέρισμα 0,10 ευρώ για 2005

Τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή προτείνει η διοίκηση της Newsphone Hellas, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής (8/3)παρουσίασης στον ΣΜΕΧΑ όπου παράλληλα η διοίκηση σημείωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για την παροχή υπηρεσιών τηλεφωνικού καταλόγου στη συνδρομητική βάση πελατών τους, ενώ εξετάζει και τη μεταφορά του μοντέλου ανάπτυξής της στα Βαλκάνια.

Newsphone: Μέρισμα 0,10 ευρώ για 2005
Τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2005 θα προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Newsphone Hellas στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής (8 Μαρτίου) παρουσίασης στον ΣΜΕΧΑ.

Παράλληλα η διοίκηση της εταιρίας σημείωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για την παροχή υπηρεσιών τηλεφωνικού καταλόγου στη συνδρομητική βάση πελατών τους, ενώ εξετάζει και τη μεταφορά του μοντέλου ανάπτυξής της στα Βαλκάνια.

Ειδικότερα, στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από τους κ. Ευστράτιο Απέργη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και τον κ. Απόστολο Αντωνιάδη, επικεφαλή επενδυτικών σχέσεων έγινε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες της εταιρίας.

Ο κ. Απέργης ανέφερε ότι η Newsphone Hellas κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της συλλογής, επεξεργασίας και παροχής περιεχομένου πληροφόρησης και εφαρμογών στην ελληνική αγορά. Ταυτόχρονα, δραστηριοποιείται στην υλοποίηση έργων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-Government) καθώς επίσης και στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη Θεματικών Πυλών (Thematic Portals) με κύριο πεδίο αναφοράς την παροχή υπηρεσιών Τηλεφωνικού Καταλόγου μέσω του κωδικού 11880.

Ο κ. Αντωνιάδης παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2005 και τις εκτιμήσεις για την εξέλιξη των μεγεθών το 2006. Πιο συγκεκριμένα το 2005 έκλεισε με σημαντική ανάπτυξη σε επίπεδο εσόδων και κερδοφορίας.

Υπό το πρίσμα των αυξημένων αποτελεσμάτων του 2005 η διοίκηση θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Για το 2006 η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών θα σημειώσει αύξηση της τάξης του 25,9% και θα ανέλθει στα 43 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων εκτιμάται ότι θα σημειώσουν αύξηση της τάξης του 39%.

Στη συνέχεια της παρουσίασης ο κ. Απέργης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδος (11880), οι οποίες ξεκίνησαν να παρέχονται τον Αύγουστο του 2005 και αναμένεται να συμβάλλουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κ. Απέργη η εταιρεία απέσπασε στο τέλος του έτους 2005 μερίδιο αγοράς 19%. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η αγορά αυτή θα μεγεθυνθεί το 2006, με την είσοδο νέων ανταγωνιστών, αλλά και την παράλληλη ενίσχυση του μεριδίου της Newsphone Hellas.

Ακολούθως ανακοινώθηκε ότι η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την παροχή υπηρεσιών τηλεφωνικού καταλόγου στη συνδρομητική βάση πελατών τους. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί ο τομέας των δραστηριοτήτων των Θεματικών Πυλών (portals).

Κλείνοντας, ο κ. Απέργης ανέφερε ότι εξετάζεται η μεταφορά του μοντέλου ανάπτυξης της Newsphone στις βαλκανικές αγορές και περιέγραψε την κατανομή των εσόδων ανά επιχειρησιακή μονάδα δηλώνοντας ότι: Α) το τμήμα των εσόδων, που προέρχεται από τις παραδοσιακές δραστηριότητες, δηλαδή τις Υπηρεσίες Προστιθέμενης Αξίας θα μειωθεί ως ποσοστό του κύκλου εργασιών από 42% το 2005 σε 19% το 2006.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι έχουν διαμορφωθεί συνθήκες έντονου ανταγωνισμού, και αφετέρου στο ότι η εταιρεία σχεδιάζει τον μετασχηματισμό και την παροχή μέρους των υπηρεσιών μέσω της δραστηριότητας των Θεματικών Πυλών, Β) ο τομέας, που περιλαμβάνει Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (έργα του δημοσίου, όπως το έργο ΑΡΙΑΔΝΗ Ι, που αφορά στη διασύνδεση των ΚΕΠ,) αναμένεται να συνεισφέρει το 35% των εσόδων το 2006 από 42% το 2005.

Η εταιρεία πρόσφατα επεκράτησε στο διαγωνισμό για το έργο ΑΡΙΑΔΝΗ ΙΙ, ανανεώνοντας ουσιαστικά για 33 μήνες τη σύμβαση του έργου ΑΡΙΑΔΝΗ Ι, που λήγει τον ερχόμενο Μάιο, Γ) θα ενισχυθούν σημαντικά τα έσοδα των Θεματικών Πυλών.

Εκτιμάται ότι οι δραστηριότητες αυτές θα συνεισφέρουν το 46% των εσόδων του 2006 έναντι μόλις 16% το 2005. Η αύξηση αυτή των εσόδων αναμένεται να προέλθει από την υπηρεσία του 11880 και την είσοδο σε νέες κάθετες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο