Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ρωσικού αεροσκάφους με 160 επιβάτες (upd)

Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος της εταιρίας Pulkovo Airlines με 160 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα στην ανατολική Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από τη νότια Ρωσία προς την Αγία Πετρούπολη.

Πτώση ρωσικού αεροσκάφους με 160 επιβάτες (upd)
Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος της εταιρίας Pulkovo Airlines με 160 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα στην ανατολική Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από τη νότια Ρωσία προς την Αγία Πετρούπολη.

”Το σήμα κινδύνου του αεροσκάφους TU-154 Ανάπα-Αγία Πετρούπολη της εταιρίας Pulkovo καταγράφηκε στις 15:37 ώρα Μόσχας (14:37 ώρα Ελλάδος). Στις 15:39 χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Γιούλια Σταντνίκοβα.

Οι πιλότοι των ελικοπτέρων που πετούν ήδη πάνω από την τοποθεσία στην οποία συνετρίβη το αεροσκάφος, αναφέρουν ότι έχει τυλιχθεί σε φλόγες, 45 χιλιόμετρα βόρεια της περιφερειακής πόλης Ντονέτσκ.

Όλοι οι επιβάτες του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους που συνετρίβη σήμερα στην Ουκρανία είναι νεκροί, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν επίσημα ότι και αλλοδαποί, Ολλανδοί συγκεκριμένως, βρίσκονταν στο αεροπλάνο που με περίπου 170 επιβαίνοντες συνετρίβη στην Ουκρανία. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των Ολλανδών, ούτε οι υπόλοιπες υπηκοότητες των ξένων που έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροπλάνο συνετρίβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο εσωτερικό του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους ξέσπασε πυρκαγιά ενώ πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων.

Το πλήρωμα του αεροσκάφους αποφάσισε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, όμως οι τροχοί του αεροσκάφους δεν εξήλθαν και έτσι το αεροπλάνο προσγειώθηκε ”με την κοιλία”, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, Ιγκόρ Κρόλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο