Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αναφορά της Ασημακοπούλου σε κυβέρνηση και Χίτλερ - Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Άναψε φωτιές η δήλωση που έκανε για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της Δικαιοσύνης η βουλευτής της ΝΔ.

  • Real.gr
Η αναφορά της Ασημακοπούλου σε κυβέρνηση και Χίτλερ - Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
Για "παρακρατική συμπεριφορά" του Μεγάρου Μαξίμου στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, έκανε λόγο η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η βουλευτής της ΝΔ μίλησε για "αντιθεσμική, αντιδημοκρατική εκτροπή κορυφαίου μεγέθους, που θα έπρεπε να ευαισθητοποιήσει όλους τους Έλληνες και να τους θέσει σε μια εγρήγορση, μέχρι και για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος".
 
"Είδαμε πρωτοφανή παρέμβαση και παρακρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης σε σχέση με τη Δικαιοσύνη, απόφαση του ΣτΕ" πρόσθεσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

"Όποιος δεν καταλαβαίνει το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουμε από την καθεστωτική αυτή αντίληψη και νοοτροπία της κυβέρνησης, ειλικρινά πρέπει να σκεφτεί και άλλες εποχές… Στη Γερμανία, όταν βγήκε ο Χίτλερ, οι Εβραίοι ήταν χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες, υπήρχαν αυτοί που τον άκουγαν και έλεγαν ότι αυτά τα οποία λέει θα τα κάνει. Αυτοί λοιπόν τα μάζεψαν και πήγαν στην Αμερική ή κάπου αλλού και σώθηκαν. Αυτοί που έλεγαν δεν πειράζει και έμειναν, αποτεφρώθηκαν".

Αυτό τόνισε το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαντά, ο οποίος της είπε: "Είναι άθλια και χυδαία αυτά που λέτε".




Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Για χυδαία σχόλια της πρώην υπουργού έκανε λόγο, σε σχετική ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Οι δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στην "Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ, αποτελούν μνημείο χυδαιότητας. Στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τους καναλάρχες και το καθεστώς ασυδοσίας τους, στο οποίο το κόμμα της έχει συμβάλει τα μέγιστα, η κ. Ασημακοπούλου έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για πρακτικές της κυβέρνησης που θυμίζουν "παρακράτος" και προσομοιάζουν με την εξόντωση των Εβραίων από τον Χίτλερ!

Οι χυδαιότητες αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαντά, ενώ οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι, δηλαδή ο Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης από το Ποτάμι, παρέμειναν άφωνοι.

Οι χυδαιότητες αυτές, που απορρέουν από την ανιστόρητη “θεωρία των δύο άκρων”, αποτελούν ευθεία παρέμβαση στον θεσμό της Δικαιοσύνης ενόψει της επικείμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Καλούμε τον επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις της βουλευτή του κόμματός του».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v