Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουρνούς (ΣΥΡΙΖΑ):Ο ευρωπαϊκός Νότος χρειάζεται ισχυρή ιταλική Αριστερά - Έχουμε κοινή μοίρα

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κουμουνδούρου και υπεύθυνος του τομέα ευρωπαϊκών και διεθνών υποθέσεων της παράταξης συμμετέχει στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Sinistra Italiana.

Μπουρνούς (ΣΥΡΙΖΑ):Ο ευρωπαϊκός Νότος χρειάζεται ισχυρή ιταλική Αριστερά - Έχουμε κοινή μοίρα
«Συμμετέχουμε στο ιδρυτικό συνέδριο της Sinistra Italiana, για να τονίσουμε ότι ο ευρωπαϊκός Νότος χρειάζεται μια ισχυρή ιταλική Αριστερά. Γιατί εμείς στο Νότο έχουμε κοινή μοίρα: είμαστε τα θύματα μιας απόλυτα δυσλειτουργικής νομισματικής και πολιτικής ένωσης, που λειτουργεί εις βάρος των οικονομιών μας».
 
Αυτό δήλωσε ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα ευρωπαϊκών και διεθνών υποθέσεων του κόμματος, ο οποίος συμμετέχει στο ιδρυτικό συνέδριο της ιταλικής αριστερής πολιτικής δύναμης Sinistra Italiana, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ρίμινι της Ιταλίας.

«Γι' αυτό πιστεύουμε», συνεχίζει ο Γιάννης Μπουρνούς, «ότι πολλά πράγματα στην Ευρώπη θα ήταν διαφορετικά, αν στα χρόνια της κρίσης υπήρχε μια ισχυρή αριστερή εναλλακτική πρόταση στην Ιταλία, που θα απέρριπτε τις "μεταρρυθμίσεις" λιτότητας των Ρέντσι-Μπερλουσκόνι και των -ηγεμονευόμενων από τη γερμανική στρατηγική- ευρωπαϊκών θεσμών».

«Αυτό είναι το κοινό καθήκον που έχουμε μπροστά μας: Να στηρίξουμε τις προσπάθειες για την ενότητα της ιταλικής Αριστεράς και να διευρύνουμε την πανευρωπαϊκή συμμαχία αντίστασης στη λιτότητα και το δημοσιονομικό αυταρχισμό», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «παρ' όλες τις μεγάλες δυσκολίες, υπάρχει χώρος για αισιοδοξία, την αισιοδοξία της βούλησης για μια μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στην Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο