ΚΚΕ: Προπαγανδιστικό περιτύλιγµα η «δίκαιη ανάπτυξη»

Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σ' ένα άδικο σύστημα, σημειώνει ο Περισσός.

ΚΚΕ: Προπαγανδιστικό περιτύλιγµα η «δίκαιη ανάπτυξη»

«Δεν υπάρχει "δίκαιη ανάπτυξη" σ' ένα άδικο σύστημα-Συμπόρευση με το ΚΚΕ για δυνατό εργατικό κίνημα και Κοινωνική Συμμαχία για την εξουσία» είναι ο τίτλος 4σέλιδου φυλλαδίου που κυκλοφόρησε το Κόμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για τις πολιτικές εξελίξεις.

«Κανένα προπαγανδιστικό περιτύλιγμα περί "δίκαιης ανάπτυξης" και "μεταμνημονιακής εποχής" δεν μπορεί να κρύψει ότι τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώματα είναι μπροστά μας» αναφέρει ο Περισσός και επισημαίνει ότι ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της "νέας εποχής" αποκαλύπτεται από:

-Το γεγονός ότι ήδη έχουν προνομοθετηθεί μέτρα - όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου - για μετά το 2018.

-Ότι ενόψει της γ' αξιολόγησης προωθείται νέο τσεκούρι σε εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, χτύπημα ακόμη και του δικαιώματος στην απεργία.

-Ότι ο προϋπολογισμός για το 2018, που προβλέπει ανάπτυξη 2,4%, την ίδια στιγμή φέρνει νέα φοροληστεία, νέες μεγάλες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες.

-Ότι σπάει κόκκαλα η μερική απασχόληση, η ανασφάλιστη κι απλήρωτη εργασία, ότι μία θέση εργασίας μοιράζεται σε 2-3 εργαζομένους, φτηνούς και αναλώσιμους. Έτσι εμφανίζουν μειωμένη την ανεργία.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η ίδια πολιτική εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ (π.χ. Γαλλία), ανεξάρτητα αν έχουν μνημόνια, ανεξάρτητα από το ύψος του κρατικού χρέους και των ρυθμών ανάπτυξης. Γιατί κι εκεί η ίδια τάξη έχει την εξουσία. Αυτός είναι ο καπιταλισμός».

Η παράταξη τονίζει ότι «κυβέρνηση και ΝΔ ανταγωνίζονται για το ποιος θα δώσει μεγαλύτερες εγγυήσεις στο κεφάλαιο», προσθέτοντας ότι «η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ κι ο κυνισμός της ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Είναι το καρότο και το μαστίγιο της αντιλαϊκής πολιτικής».

Ο Περισσός, ταυτόχρονα, καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μην έχουν «καμία εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα τα οποία, μέσα από την αναβάπτιση της κεντροαριστεράς, τα επιτελεία του συστήματος επιχειρούν να τα ξεπλύνουν για τη διαχρονική προσφορά τους στο σύστημα, για το τσάκισμα του λαού στο οποίο έβαλαν πλάτη τα προηγούμενα χρόνια».

Το κόμμα απευθύνεται «σε όσους νιώθουν απογοητευμένοι, εξαπατημένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε όσους δεν θέλουν να δώσουν άφεση αμαρτιών στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε όσους, αντί να κοιτάξουν μπροστά, κοιτούν πίσω σε προηγούμενες επιλογές τους» και υπογραμμίζει ότι «κάθε νέα κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί χειρότερο γίνεται το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης».

«Η ελπίδα, η διέξοδος βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος» τονίζεται στο Φυλλάδιο του κόμματος, όπου παρατίθενται και οι άξονες πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος:

- Για να προχωρήσει η εργατική - λαϊκή οργάνωση, πάλη, αλληλεγγύη: Για Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κατώτατο μισθό 751 ευρώ. Για κλαδικές και επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο. Ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις και τους φόρους. Για μέτρα προστασίας όλων των ανέργων. Για κατάργηση των μνημονιακών νόμων, ανάκτηση των απωλειών.

- Για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή ετοιμότητα και πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων. Πρέπει να σημάνει συναγερμός μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ, που έχει βασικό θέμα την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πιο ενεργό ρόλο σ' αυτές των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων θανάτου που βρίσκονται στη χώρα.

- Για να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που επιτίθεται σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους, πρόσφυγες, εργάτες - μετανάστες κι Έλληνες, που καταψηφίζει στη Βουλή ακόμη και το αυτονόητο: ότι ο εργαζόμενος πρέπει να πληρώνεται τα δεδουλευμένα του. Αποδεικνύει ότι είναι τσιράκι των αφεντικών.

- Για να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία, εκεί όπου μπορούν να συναντηθούν οι εργάτες με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, με τα παιδιά και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Μαζί να βαδίσουν στο δρόμο της σύγκρουσης για να βρεθούν πραγματικά όλοι αυτοί στην εξουσία.
Να καταργήσουν οριστικά την καπιταλιστική βαρβαρότητα, το μόνο εμπόδιο για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

- Για να μπει εμπόδιο στον αντικομμουνισμό, ο οποίος δυναμώνει από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου, για να συκοφαντήσουν τις κατακτήσεις του Σοσιαλισμού, τη μεγάλη ιστορική σημασία της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, που φέτος τιμάμε τα 100 χρόνια της.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνει σε όλη την Ελλάδα και να αναζητήσουν όλη την αλήθεια για τον σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, τις αιτίες της ανατροπής του.

«Ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού. Ο λαός γίνεται αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό. Η εργατική, λαϊκή διακυβέρνηση είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για αυτή τη δίκαιη κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ» καταλήγει το Φυλλάδιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus