Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση του ΥΕΘΑ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης, στο κτίριο Μπλοκ 15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου

  • Real.gr
Εκδήλωση του ΥΕΘΑ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης, στο κτίριο Μπλοκ 15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου

Με την προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη "Το τελευταίο σημείωμα" στο κτίριο Μπλοκ15 του στρατοπέδου Χαϊδαρίου, στις 23 και 24 Νοεμβρίου συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μετά από πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Παναγιώτη Ρήγα σε ένδειξη τιμής στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης σε αυτόν τον χώρο μαρτυρίου.

"Αποτελεί μια εκδήλωση μνήμης και τιμής και ταυτόχρονα μια προσπάθεια που προσομοιάζει σε μηχανή του χρόνου η οποία μετατρέπει την ιστορική μνήμη σε βιωματική εμπειρία. Στο ψυχρό σκηνικό του κτιρίου, επιχειρείται ανάδυση της ιστορικής μνήμης. Ανάμεσα στους τοίχους των μικρών θαλάμων που ανάσαινε και φτερουγούσε το μεγαλείο των ανθρώπων που νίκησαν τον θάνατο όχι στα λόγια αλλά έμπρακτα, γιατί απλά αγωνίζονταν για κάτι που υπερβαίνει τον θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο