Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι αποκάλυψε ο Κοτζιάς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το βέτο Καραμανλή

«Φεύγοντας από τη μιζέρια αυτών των ημερών και ανοίγοντας όλα τα άρθρα της Συμφωνίας των Πρεσπών που αφορούν τη συνεργασία μας, θα βγουν κερδισμένοι και οι 2 λαοί».

  • Real.gr
Τι αποκάλυψε ο Κοτζιάς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το βέτο Καραμανλή

Aποκαλυπτικός εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς.

«Φεύγοντας από τη μιζέρια αυτών των ημερών και ανοίγοντας όλα τα άρθρα της Συμφωνίας των Πρεσπών που αφορούν τη συνεργασία μας, θα βγουν κερδισμένοι και οι 2 λαοί. Όσοι είχαν στο μυαλό τους να προσαρτήσουν, να διασπάσουν, να πάρουν κομμάτι της θα τελειώνουν», είπε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε:

«Αναρωτιέμαι για κάποιους παπάδες και δημάρχους στη Βόρειο Ελλάδα, στα σύνορά μας με αυτή τη χώρα, που αντιτίθενται στη Συμφωνία, πως μετά θα υλοποιήσουν όλα τα κερδοφόρα σχέδια -για περισσότερη απασχόληση, επενδύσεις, για κοινή συνεργασία; Δρούμε με βάση αυτό που βρήκαμε. Αν είχαμε κάνεις εμείς τη συμφωνία του 1992 νομίζω θα ήταν καλύτερη. Αλλά τώρα βρήκαμε πάγια στερεότυπα εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθήθηκε 25 χρόνια. Μην κάνουν λοιπόν, τις μωρές παρθένες κάποιοι. Κάνανε κακό. Πότε ήταν πιο εύκολο να λυθεί το πρόβλημα; Οταν κανείς δεν τους αναγνώριζε, ούτε και οι ΗΠΑ, ή όταν τους αναγνώριζαν 140 κράτη και οι ΗΠΑ; Ας μην παριστάνουν τις μωρές παρθένες σήμερα εκείνοι που δεν έλυσαν εγκαίρως το πρόβλημα».

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v