Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Τα κοιτάσματα μας καλύπτουν ενεργειακά για 200 χρόνια

«Εδώ έχουν ληφθεί αποφάσεις ότι η διαχείριση θα γίνει ούτως ή άλλως όποια και εάν είναι τα ευρήματα κατά τα νορβηγικό μοντέλο».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Τα κοιτάσματα μας καλύπτουν ενεργειακά για 200 χρόνια

“Πρόκειται για μία ανακάλυψη, δεν είναι η πρώτη στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά είναι σημαντικότερη. Προμηνύεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρκετά μεγάλο κοίτασμα, της τάξης των 5 με 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Για να καταλάβετε μία τάξη μεγέθους, μας λένε ότι αυτό αντιστοιχεί περίπου σε ενεργειακές ανάγκες 200 χρόνων της Κύπρου. Εδώ έχουν ληφθεί αποφάσεις ότι η διαχείριση θα γίνει ούτως ή άλλως όποια και εάν είναι τα ευρήματα κατά τα νορβηγικό μοντέλο. Χθες, εγκρίθηκε και στη Βουλή η δημιουργία ενός εθνικού ταμείου υδρογονανθράκων, όπου θα κατατίθενται οι όποιοι πόροι και βεβαίως δεν θα είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης, ούτε της σημερινής, ούτε της εκάστοτε κυβέρνησης το να δαπανά τα χρήματα, αλλά μέσα από διαδικασίες επαγγελματικές, εμπειρογνωμοσύνης θα επενδύονται σε κατάλληλες επενδύσεις και θα είναι προς διάθεση και των μελλοντικών γενεών”, σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου και πρόσθεσε:

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v