Η Stellantis επεκτείνει την απανθρακοποιημένη ενέργεια σε όλη την Ευρώπη

Η Stellantis ενισχύει τις επενδύσεις της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φωτοβολταϊκά, αποθήκευση και γεωθερμία, με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 στις ευρωπαϊκές παραγωγικές της εγκαταστάσεις.

  • In2life.gr
Η Stellantis επεκτείνει την απανθρακοποιημένη ενέργεια σε όλη την Ευρώπη

Η Stellantis επιταχύνει την ανάπτυξη λύσεων παραγωγής και αποθήκευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυο παραγωγής της, προωθώντας τη μακροπρόθεσμη φιλοδοξία της για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα.

Η διαχείριση ενέργειας αποτελεί βασικό μοχλό για τη μείωση των εκπομπών CO2 με παράλληλη ενίσχυση της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας. Στο πλαίσιο των παραγωγικών της δραστηριοτήτων, η προσέγγιση της διαρθρώνεται γύρω από τρεις προτεραιότητες: μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας, αύξηση του μεριδίου και του μείγματος πηγών ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα και διασφάλιση της διαθεσιμότητας ενέργειας για την προστασία της συνέχειας της παραγωγής.

Οι ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις παραγωγής της Stellantis προμηθεύονται πλέον το 68% της ηλεκτρικής τους ενέργειας από ενέργεια χωρίς άνθρακα. Η εταιρεία στοχεύει η επιτόπια ιδιοκατανάλωση να αντιπροσωπεύει το 31% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στα ευρωπαϊκά εργοστάσιά της το 2026, με τις κορυφαίες εγκαταστάσεις να στοχεύουν έως και το 80%.

Η προσέγγιση διαχείρισης ενέργειας υποστηρίζεται από ένα ισχυρό πλαίσιο διακυβέρνησης, με το 89% των ευρωπαϊκών εγκαταστάσεων παραγωγής της Stellantis να είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με τα πρότυπα διαχείρισης ενέργειας ISO 50001.

Παραγωγή φωτοβολταϊκών σε όλη την Ευρώπη

Η Stellantis κλιμακώνει επιτόπια φωτοβολταϊκά έργα σε όλη την Ευρώπη μέσω συνεργασιών με κορυφαίους παρόχους ενέργειας, κυρίως στο πλαίσιο του μοντέλου επιτόπιας Συμφωνίας Αγοράς Ενέργειας, PPA. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, οι ενεργειακοί εταίροι διαχειρίζονται τον πλήρη κύκλο ζωής των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ενεργειακές ανάγκες κάθε σταθμού, με την κυριότητα να μεταβιβάζεται τελικά στη Stellantis στο τέλος της συμφωνηθείσας περιόδου.

Μέχρι στιγμής, φωτοβολταϊκά έργα έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε 27 ευρωπαϊκές μονάδες παραγωγής, που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 500 MW εγκατεστημένης ισχύος. Σε τοποθεσίες όπως το Tychy στην Πολωνία, η αυτοκατανάλωση θα μπορούσε να φτάσει περίπου το 60% έως το τέλος του 2026. Στη Σαραγόσα στην Ισπανία, όπου λειτουργεί ήδη ένα υβριδικό σύστημα που συνδυάζει φωτοβολταϊκή ενέργεια και επιτόπιες ανεμογεννήτριες, η ιδιοκατανάλωση θα μπορούσε να ανέλθει έως και στο 80%.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο