Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτακτα μέτρα για την έξοδο του τριημέρου

Η Τροχαία λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την μεγάλη έξοδο των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής. Το αρχηγείο της αστυνομίας επιστρατεύει ελικόπτερα, περιπολικά, συμβατικά αυτοκίνητα αλλά και δίκυκλα για την τήρηση της τάξης και την αποφυγή ατυχημάτωνενώ η Τροχαία συστήνει στους εκδρομείς να επιλέξουν για την μετακίνηση τους ώρες

  • Ant1
Έκτακτα μέτρα για την έξοδο του τριημέρου

Η Τροχαία λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την μεγάλη έξοδο των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής.

Το αρχηγείο της αστυνομίας επιστρατεύει ελικόπτερα, περιπολικά, συμβατικά αυτοκίνητα αλλά και δίκυκλα για την τήρηση της τάξης και την αποφυγή ατυχημάτων, ενώ η Τροχαία συστήνει στους εκδρομείς να επιλέξουν για την μετακίνηση τους ώρες με μικρότερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση, όπως τα πρωινά της Παρασκευής, της Κυριακής και της Καθαράς Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, στα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο περιλαμβάνεται η συνεχής παρουσία περιπολικών κατά μήκος της Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων και του δευτερεύοντος Εθνικού δικτύου Ρίου - Αντίρριου - Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης - Σερρών, Θεσσαλονίκης - Καστοριάς, Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας, Κορίνθου - Τριπόλεως – Καλαμάτας.

Επίσης, στο αστικό δίκτυο και στους χώρους των αγορών-εμπορικών κέντρων, σταθμών λεωφορείων, τρένων, λιμανιών, οδικών κόμβων, ρυθμιστές πεζοί τροχονόμοι και περιπολίες οχημάτων θα διευκολύνουν το επιβατικό κοινό με τη συνδρομή υπηρεσιακών γερανών για την μεταφορά οχημάτων, όπου απαιτηθεί.

Πεζοί τροχονόμοι θα παρέχουν πληροφορίες και θα διευκολύνουν την κυκλοφορία των διερχόμενων, ενώ ελικόπτερα της Αστυνομίας θα υπερίπτανται στους άξονες Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των μέτρων και επιτήρηση της κυκλοφορίας.

Σε όλο το οδικό δίκτυο θα συμμετέχουν όλες οι κατά τόπους Υπηρεσίες Τροχαίας καθώς και τα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, οι ειδικές ομάδες ελέγχου (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), συμβατικά αυτοκίνητα και δίκυκλα, με σκοπό τη διευκόλυνση και επιτήρηση της κυκλοφορίας, την παροχή βοήθειας και πληροφοριών, την επισήμανση και βεβαίωση των επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε ατυχήματα, ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, που παρατηρείται αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, θα πυκνώσουν τα συνεργεία ελέγχου μέθης.

Επίσης, στην περιοχή του Μαλιακού, λόγω συνεχιζόμενων έργων διάνοιξης της Εθνικής Οδού και στο τμήμα από τη χ/θ 195 έως τη χ/θ 214 η κίνηση των αυτοκινήτων από τρεις λωρίδες κυκλοφορίας θα γίνεται σε μονό στοίχο ανά κατεύθυνση, ελλείψει παράπλευρων οδών.

Για την κυκλοφοριακή κατάσταση της περιοχής του Μαλιακού, οι οδηγοί θα μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα : 22310-100, 22310-56800, 22350-31701, 22310-93900.

Κατά την έξοδο, και σε περίπτωση καθυστερήσεων, όσοι οδηγοί κατευθύνονται προς Δυτική Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Τρίκαλα, Γρεβενά, Καρδίτσα μπορούν να επιλέγουν την εναλλακτική διαδρομή Κάστρο Βοιωτίας - Ορχομενός - Τιθορέα - Αμφίκλεια - Μπράλος - Δαμάστα - Ηράκλεια - Μοσχοχώρι - Λαμία.

Επίσης, κατά την επιστροφή και εφόσον παρατηρηθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία δυνάμεων της Τροχαίας εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων για τα προερχόμενα από Γρεβενά, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ευρυτανία στην Π.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών μέσω Δαμάστα - Μοσχοχώρι - Ηράκλεια - Μπράλος - Αμφίκλεια - Τιθορέα - Ορχομενός - Κάστρο Βοιωτίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο