Μπλάνκο: «Αποτυχία αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα»

«Εάν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα θα είναι αποτυχία» δήλωσε ο Ισμαέλ Μπλάνκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και πρόσθεσε πως δεν φορούσε ποτέ την φανέλα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο επιθετικός της «Ένωσης» ανέβασε ψηλά τον πήχη και φαίνεται αρκετά αισιόδοξος για την πορεία της ΑΕΚ αν και έχει μείνει 5 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ακόμα τόνισε πως «η ΑΕΚ χρειάζεται τον

  • Ant1
Μπλάνκο: «Αποτυχία αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα»

«Εάν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα θα είναι αποτυχία» δήλωσε ο Ισμαέλ Μπλάνκο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και πρόσθεσε πως δεν φορούσε ποτέ την φανέλα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο επιθετικός της «Ένωσης» ανέβασε ψηλά τον πήχη και φαίνεται αρκετά αισιόδοξος για την πορεία της ΑΕΚ αν και έχει μείνει 5 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ακόμα τόνισε πως «η ΑΕΚ χρειάζεται τον τίτλο» και να μην χάσουν την πίστη τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισμαέλ Μπλάνκο:

Το -5 από την κορυφή και αν είναι πρόβλημα: «Εγώ πιστεύω ότι το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε. Έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμη, προσπαθούμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο παιχνιδιού, την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Υπάρχει πάρα πολύς δρόμος ακόμη και αυτό το -5 από την κορυφή δεν είναι μειονέκτημα για εμάς».

Το γεγονός ότι ο ίδιος δε σκοράρει όπως πέρυσι: «Δε νομίζω ότι φταίει το σύστημα για μένα, για το γεγονός ότι δε σκοράρω σε κάθε ματς. Τώρα ξεκινήσαμε, δεν έχουν γίνει ούτε 6 αγωνιστικές. Έχω ήδη βάλει δύο γκολ και το ότι είμαι επιθετικός δε σημαίνει ότι πρέπει να βάζω πάντα γκολ. Εγώ κάνω τη δουλειά μου καθημερινά, είμαι ήρεμος και περιμένω τον αγώνα για να κάνω το καλύτερο δυνατό. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, προσπαθώ πάντα για το καλύτερο».

Αν θα πήγαινε ποτέ σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό: «Όχι μόνο στην ΑΕΚ».

Την ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος: «Το φετινό είναι πολύ πιο δύσκολο το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ με εξέπληξε, έχει ενισχυθεί πολύ και το φετινό πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο για όλους».

Τον Γιώργο Δώνη: «Δουλεύει πολύ και αναζητά τον καλύτερο τρόπο παιχνιδιού για την ομάδα. Στην προηγούμενη ομάδα του τα πήγε πολύ καλά».


Το τι τύπος παίκτη λείπει από την ΑΕΚ αλλά και τους συμπατριώτες του που ήρθαν φέτος στην ομάδα: «Αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ αλλά ο κόσμος. Τους γνώριζα τους Αργεντινούς, καθώς είναι αναγνωρίσιμοι παίκτες και θα βοηθήσουν την ΑΕΚ».

Το αν λείπει από την ΑΕΚ ο Ριβάλντο: «Δεν μπορώ να πω αν λείπει ο Ριβάλντο. Πολλοί με ρωτούν αν χωρίς Ρίμπο και Δέλλα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουν έρθουν καλοί παίκτες, δεν τα πάμε άσχημα, πρέπει να πάρουμε περισσότερες νίκες για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση».

Το αν θα ξαναπανηγυρίσει με την μάσκα του Ζορό: «Αν πάρω μια κίτρινη μπορεί να χάσω παιχνίδια ή να αποβληθώ, πιθανόν να βγάλω την μάσκα μέσα στην χρονιά, όμως το σημαντικό είναι να πετυχαίνω γκολ. Το έκανα πρώτα στις μικρές κατηγορίες. Μετά με την Ολίμπο έβαλα μια μεγάλη μάσκα και δεν με τιμώρησαν. Μου αρέσει και ο τρόπος που πανηγυρίζει ο Παλέρμο της Μπόκα».

Το ποιο γκολ από αυτά που έβαλε του άρεσε περισσότερο: «Πρώτα εκείνο με τον Ολυμπιακό που ήταν στο ντέρμπι, εκείνο με τον Αστέρα Τρίπολης την τελευταία αγωνιστική και με την Χετάφε. Βασικά όλα τα γκολ μου μ' αρέσουν όπως και το πρώτο κόντρα στην Βέροια».

Το αν υπάρχει δυσκολία φέτος στο γκολ σε αντίθεση με πέρσι: «Μας λείπει ότι δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Δεν κάνουμε κάτι λάθος αλλά αυτό που μας λείπει είναι ότι δεν δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες».

Το αν πέρυσι έπρεπε να παίξει η ΑΕΚ στα πλέι οφ γιατί έχασε το πρωτάθλημα στα χαρτιά: «Ήταν πολύ περίεργο συναίσθημα για μένα. Ένα πρωτάθλημα που έχεις κερδίσει στο γήπεδο να το χάνεις με άλλον τρόπο. Μας επηρέασε και ήταν σκληρό. Κανείς δεν ήθελε να παίξει στα πλέι οφ, όμως το κάναμε και δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε. Αυτό ανήκει στο παρελθόν».

Το με ποιον συμπαίκτη του, του αρέσει να παίζει στην επίθεση: «Στον προπονητή αρέσει το 4-4-2 και το 4-3-34. Δεν μπορώ να διαλέξω εγώ. Εμείς πρέπει να αγωνιζόμαστε όπως μας ζητηθεί. Δεν μπορώ να αναφέρω ποιον παίκτη θέλω δίπλα μου, αυτή είναι επιλογή του προπονητή».

Την διαιτησία: «Οι διαιτητές πάντοτε κάνουν λάθη όπως και εμείς. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι έστω κι αν τα λάθη μας ενοχλούν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να δουλεύουμε».

Τους ανθρώπους που έχουν σημαδέψει την ιστορία της ΑΕΚ: «Έχω γνωρίσει προσωπικά τον Θωμά Μαύρο και είναι τιμή μου. Γνωρίζω για την ιστορία του προέδρου και κάποιους Αργεντινούς που έχουν περάσει».

Το αν θέλει να μείνει και σε ποιο πρωτάθλημα θα ήθελε να αγωνιστεί: «Έχω 2 χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα και είμαι ικανοποιημένος τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Όταν θα περάσουν τα 2 χρόνια δεν ξέρω αν θα φύγω ή θα μείνω ασχολούμαι μόνο για το παρόν».

Τον Ντέμη Νικολαΐδη και την αποχώρηση του από την προεδρία της ΑΕΚ: Η «γνώμη μου για τον πρόεδρο είναι πολύ καλή. Μου έχει φερθεί καλά. Αν θα μείνει ή θα φύγει είναι δική του απόφαση. Τώρα αν θα φύγει δεν σημαίνει ότι θα φύγω και εγώ, ούτε αν μείνει είναι σίγουρο πως θα μείνω».

Τον κόσμο της ομάδας: «Οι φίλαθλοι έρχονται αν η ομάδα κερδίζει. Για όλους είναι σημαντικό να είναι το γήπεδο γεμάτο και να τους έχουμε μαζί μας γιατί μας δίνει δύναμη, όταν η ομάδα δεν παίζει καλά».

Το αν θα πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα φέτος: «Εμείς θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα. Αυτό θέλαμε από την αρχή, όπως και την πρόκριση όμως δεν τα καταφέραμε. Είναι πραγματικότητα πως η ομάδα επιθυμεί το πρωτάθλημα και εμείς θέλουμε με όλους τους τρόπους να το πάρουμε. Και πέρσι ήμασταν κοντά αλλά όπως προαναφέραμε δεν τα καταφέραμε. Θα προσπαθήσουμε βήμα βήμα και προς το τέλος θα ξέρουμε αν πραγματικά μπορούμε να το κατακτήσουμε ή έχουμε μείνει μακριά».

Το αν θα είναι αποτυχία αν δεν κατακτήσουν το πρωτάθλημα και φέτος: «Σίγουρα θα είναι αποτυχία αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα κάτι που δεν συμβαίνει μόνο σ' εμάς αλλά σε κάθε μεγάλο σύλλογο. Τα 14 χρόνια που δεν έχουμε πάρει πρωτάθλημα δεν είναι βάρος. Πρέπει να δουλεύουμε και όταν φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική να έχουμε πιθανότητες να πάρουμε το πρωτάθλημα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο