
Εκ γενετής πρόβλημα υπέρτασης αντιμετωπίζει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς που αναχώρησε την Κυριακή για την Ισπανία, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά ιατρικών εξετάσεων, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο 36χρονος επιθετικός του Ολυμπιακού να σταματήσει το ποδόσφαιρο.
Το πρόβλημα του Κοβάσεβιτς γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δήλωσε πως ο παίκτης δεν συμπεριελήφθη στη 18άδα για τον αγώνα με την Ξάνθη, επειδή υπέστη κρίση υπέρτασης την Παρασκευή και ο γιατρός συμβούλεψε να αποκλειστεί από την αποστολή.
Ο ίδιος ο επιθετικός δεν έκανε καμία δήλωση κατά την αναχώρησή του και περιορίστηκε να πει πως θα γυρίσει σε δέκα ημέρες και ότι «θα τα πούμε όταν επιστρέψω».
Τη σημασία του προβλήματος καταδεικνύει και η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Ντάρκο Κοβάσεβιτς παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες αυξημένη αρτηριακή πίεση, παρά την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε, και υποβλήθηκε σε λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο (στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι) από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας.
Από την αξονική στεφανιογραφία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στον πρόσθιο κατιόντα και του συνεστήθη να υποβληθεί σε άμεσο στεφανιογραφικό έλεγχο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της εξέτασης και να υπάρξει περαιτέρω αντιμετώπιση.
Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ζήτησε να μεταβεί στην Ισπανία, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις (στεφανιογραφία), πράγμα που έγινε δεκτό και ο ποδοσφαιριστής θα ταξιδέψει σήμερα το απόγευμα
(σ.σ. Κυριακή), συνοδευόμενος από τον καρδιολόγο της ομάδας Πάνο Σταματόπουλο και τον Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Κυριάκο Δουρέκα».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο διενέργειας αγγειοπλαστικής επέμβασης («μπαλονάκι») ή ακόμη και στεφανιαίας παράκαμψης («by-pass») στον Σέρβο επιθετικό, ανάλογα πάντα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα κάνει.