«Επιζήμιο για την οικοδομή το κλείσιμο της Βουλής»

Επιζήμιο για την υπόθεση της οικοδομικής δραστηριότητας χαρακτήρισε το κλείσιμο της Βουλής ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων Στράτος Παραδιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, καθώς δεν έγινε η νομοθετική κάλυψη των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ που είδαν τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας, η αγορά ακινήτων παραμένει στάσιμη, καθώς κατά το πρώτο δίμηνο του έτους ο αριθ

  • Ant1
«Επιζήμιο για την οικοδομή το κλείσιμο της Βουλής»

Επιζήμιο για την υπόθεση της οικοδομικής δραστηριότητας χαρακτήρισε το κλείσιμο της Βουλής ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων Στράτος Παραδιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, καθώς δεν έγινε η νομοθετική κάλυψη των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας που είδαν τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας, η αγορά ακινήτων παραμένει στάσιμη, καθώς κατά το πρώτο δίμηνο του έτους ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν σε όλη τη χώρα μειώθηκε κατά 18%, ενώ σε ορισμένες περιοχές τα ποσοστά πτώσης είναι διπλάσια.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παραδιάς, «τέτοια μέτρα τόνωσης της οικοδομικής αγοράς δεν πρέπει να περιμένουν πότε θα ανοίξει και πάλι η Βουλή, καθώς δεν υπάρχει χρόνος», ενώ επανέλαβε την πρόταση για έκτακτη μείωση του φόρου μεταβίβασης στο μισό.

Ο κ. Παραδιάς αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει ανακύψει και πάλι με τις θέσεις στάθμευσης στις πυλωτές, λέγοντας πως ο νόμος είναι ξεκάθαρος και επιτρέπει την αγοραπωλησία ή παραχώρηση θέσης σε πυλωτή μόνο σε ένοικο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τόνωση της αγοράς μάλλον δημιούργησαν προβλήματα παρά έλυσαν», τόνισε μέσω του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιάννης Αλαβάνος. Όπως είπε ο κ. Αλαβάνος «οι χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Εγγυοδοσίας δεν πήγαν εκεί που έπρεπε να πάνε. Ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα, από τα οποία, όμως, τα τρία δεν πρόλαβαν να περάσουν από τη Βουλή και κατά συνέπεια θα πρέπει να περιμένουμε πότε θα ανοίξει το Κοινοβούλιο. Ωστόσο, δε μας επιτρέπονται τέτοιου είδους καθυστερήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο