Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώσεις στις τιμές ξενοδοχείων

Μειωμένες κατά 10% εμφανίζονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία διαδικτυακής ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών ξενοδοχείων. Ωστόσο, βάση των στοιχείων αυτών, η Μύκονος είναι για το μήνα Αύγουστο το ακριβότερο νησί της Ευρώπης, καθώς η μέση ξενοδοχειακή τιμή διαμορφώνεται στα 243 ευρώ. Συγκριτικά με τον περσινό Αύγουστο, ο

  • Ant1
Μειώσεις στις τιμές ξενοδοχείων

Μειωμένες κατά 10% εμφανίζονται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία διαδικτυακής ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών ξενοδοχείων.
Ωστόσο, βάση των στοιχείων αυτών, η Μύκονος είναι για το μήνα Αύγουστο το ακριβότερο νησί της Ευρώπης, καθώς η μέση ξενοδοχειακή τιμή διαμορφώνεται στα 243 ευρώ.

Συγκριτικά με τον περσινό Αύγουστο, ο μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών έπεσε στα ελληνικά ξενοδοχεία κατά 10% (μέσος όρος τιμών 119 ευρώ) εκατό ενώ στα κυπριακά ξενοδοχεία παρουσιάζεται μικρότερη πτώση τιμών της τάξης του 2% (μέσος όρος τιμών 134 ευρώ).

Στην πρωτεύουσα, αντίθετα με το μήνα Ιούλιο, οι τιμές έπεσαν κατά 10%, διαμορφώνοντας το μέσο όρο τιμών στα 95 ευρώ ανά βραδιά. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά οι ξενοδοχειακές τιμές τις Αθήνας μειώθηκαν επίσης κατά 10%.

Οι ξενοδόχοι στη Θεσσαλονίκη συνεχίσουν να μειώνουν τις τιμές τους και αυτό το μήνα, φτάνοντας στα 85 ευρώ (μείωση 1%). Συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2009 τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μείωση τιμών 12%.

Ο μήνας Αύγουστος παραμένει ο αγαπημένος μήνας καλοκαιρινών διακοπών για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι όμως θα βρουν στα περισσότερα ελληνικά νησιά αυξημένες, ξενοδοχειακές τιμές. Τον Αύγουστο, νησιά όπως η Νάξος (μέσος όρος τιμών 103 ευρώ, αύξηση 41%), η Ρόδος (αύξηση 39%) και η Κως (μέσος όρος τιμών 95 ευρώ, αύξηση 2%) παρουσιάζουν αύξηση στις ξενοδοχειακές τους τιμές.

Επίσης, στις περιοχές της Σαντορίνης και της Κρήτης παρατηρείται άνοδος στις τιμές: Οία (μέσος όρος τιμών 177 ευρώ, αύξηση 23%), Καμάρι (μέσος όρος τιμών 159 ευρώ, αύξηση 61%), Χανιά (μέσος όρος τιμών 96 ευρώ, αύξηση 13%), Ρέθυμνο (μέσος όρος τιμών 125 ευρώ, αύξηση 27%), Ηράκλειο (μέσος όρος τιμών 114 ευρώ, αύξηση 8%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο