Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,7% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

Άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία ο ευρωπληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,7% τον Ιούλιο από 1,4% τον Ιούνιο και -0,6% πέρυσι, κυρίως λόγω της μεγάλης ανόδου των τιμών στα καύσιμα. Αναγόμενος σε μηναία βάση, σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο -0,3%. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «27» ο πληθωρισμός ανήλθε στο 2,1%

  • Ant1
Στο 1,7% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

Άνοδο του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία ο ευρωπληθωρισμός αυξήθηκε στο 1,7% τον Ιούλιο από 1,4% τον Ιούνιο και -0,6% πέρυσι, κυρίως λόγω της μεγάλης ανόδου των τιμών στα καύσιμα.

Αναγόμενος σε μηναία βάση, σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο -0,3%.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «27» ο πληθωρισμός ανήλθε στο 2,1% από 1,9% τον Ιούνιο και 0,2% το αντίστοιχο διάστημα του 2009, ενώ σε μηναία βάση διαμορφώνεται στο -0,2%.

Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία με 7,1%, στην Ελλάδα με 5,5% και την Ουγγαρία με 3,6%. Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά έχουν η Ιρλανδία (-1,2%), η Λετονία (-0,7%) και η Σλοβακία (1%).

Σχετικό link: 
Eurostat: Euro area annual inflation up to 1,7% 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο