Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 19 τα θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Στους 19 έφτασε ο αριθμός των θυμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου, μετά τον θάνατο ενός ακόμη ηλικιωμένου με υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μετά τη διάγνωση άλλων 8 κρουσμάτων της λοίμωξης, που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί έχει ανέλθει σε 191.

  • Ant1
Στα 19 τα θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Στους 19 έφτασε ο αριθμός των θυμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου, μετά τον θάνατο ενός ακόμη ηλικιωμένου με υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μετά τη διάγνωση άλλων 8 κρουσμάτων της λοίμωξης, που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί έχει ανέλθει σε 191.

Έως το πρωί της Τετάρτης είχαν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο 139 άτομα, ενώ 9 νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εν τω μεταξύ, επίγειες ακμαιοκτονίες (κωνωποκτονίες) με εκνέφωση πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως οι κωνωποκτονίες πραγματοποιούνται μετά από απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό Θεσσαλονίκης. 

Σχετικά Links
Λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (West Nile Virus) - Συχνά ερωτήματα
Προστασία από τα κουνούπια

 Σχετικό άρθρο
Ιός του Δυτικού Νείλου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο