
Το ματς του Μιλάνου μεταξύ της Ίντερ και της Τότεναμ ήταν σίγουρα το ματς της αγωνιστικής όχι τόσο λόγω του ευρέως σκορ (4-3) όσο λόγω της διακύμανσής του, αφού οι «νερατζούρι» λίγο έλειψε να αυτοκτονήσουν στα τελευταία λεπτά. Πολύτιμες νίκες για Σάλκε και Λιόν αντίστοιχα κόντρα στις Χάποελ Τελ Αβίβ και Μπενφίκα, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με το ισχνό 1-0 τη Μπούρσασπορ και δείχνει να επηρεάζεται περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς από την κόντρα μεταξύ Φέργκιουσον και Ρούνεϊ.
Αναλυτικά τι έγινε στους αγώνες της Τετάρτης:
1ος Όμιλος
Έχοντας πετύχει 4 γκολ σε 35 λεπτά, η Ίντερ πίστεψε ότι τα κατάφερε κόντρα στην Τότεναμ, η οποία αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και λίγο έλειψε να μετατρέψει το μιλανέζικο πάρτι της ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ σε… κηδεία. Ο Ζανέτι μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την Ίντερ, ακολουθούμενος από τον Ετό, ο οποίος ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 11’. Το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Γκόμες έδωσε άλλον αέρα στους Ιταλούς που στο 14’ έκαναν το 3-0 με τον Στάνκοβιτς και στο 35’ το 4-0 πάλι με τον Ετό. Από εκεί και ύστερα, το λόγο πήρε ο Γκάρεθ Μπέιλ. Με τρία δικά του γκολ (52’, 90’, 90+1’) τα «σπηρούνια» άγγιξαν το όνειρο, αλλά τους πρόλαβε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, που άφησε στα επίπεδα του 4-3 το τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ίντερ πέτυχε τέσσερα γκολ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο Champions League, αφού την προηγούμενη αγωνιστική είχε νικήσει τη Βέρντερ Βρέμης με 4-0.
Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βέρντερ Βρέμης πήρε την ισοπαλία 1-1 από την Τβέντε και διατηρήθηκε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης ακόμη και για την επόμενη φάση του Champions League.
Βαθμολογία
1. Ίντερ 7
2. Τότεναμ 4
3. Βέρντερ 2
4. Τβέντε 2
2ος Όμιλος
Μια πολύτιμη νίκη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραούλ Γκονζάλες πέτυχε κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ η Σάλκε. Οι Γερμανοί επικράτησαν με 3-1 των Ισραηλινών μέσα στο Γκελζενκίρχεν, με τον Ισπανό φορ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό και να σφραγίζει τη νίκη της ομάδας του, γράφοντας στο 58ο το 2-0. Ο Χουράδο στο 68’ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της νίκης της Σάλκε, ενώ η Χάποελ το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να μειώσει σε 3-1 με τον Σέχτερ στις καθυστερήσεις.
Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση βρίσκεται την ίδια ώρα η Λιόν. Οι Γάλλοι νίκησαν στην έδρα τους με 2-0 τη Μπενφίκα, πετυχαίνοντας την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και με εννέα βαθμούς στο… σακούλι τους ετοιμάζονται να σφραγίσουν το εισιτήριο για τους «16». Τα γκολ της Λιόν πέτυχαν στο 21ο λεπτό ο Μπριάν και στο 51ο ο Λισάντρο Λόπεζ.
Βαθμολογία
1. Λιόν 9
2. Σάλκε 6
3. Μπενφίκα 3
4. Χάποελ Τελ Αβίβ 0
3ος όμιλος
Η κόντρα του Γουέιν Ρούνεϊ με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και η διαφαινόμενη φυγή του σούπερ σταρ της ομάδας μάλλον επηρέασε παραπάνω από όσο έπρεπε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν με 1-0 την πρωτάρα Μπούρσασπορ χάρη σε γκολ του Νάνι στο 7ο λεπτό, όμως στις καλές της εποχές σε τέτοια παιχνίδια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν πολύ θεαματικότερη και - κυρίως - παραγωγικότερη. Όπως και να ‘χει, παρέμεινε πρώτη στον όμιλο και φαβορί για την πρόκριση στους «16».
Ρέιντζερς και Βαλένθια δεν έλυσαν οριστικά τις διαφορές τους στη Γλασκόβη. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις, με το τελικό 1-1 να αφήνει ελαφρά ευνοημένους τους Σκοτσέζους, οι οποίοι διατηρήθηκαν στη δεύτερη θέση του ομίλου. Μοιραίος παίκτης του ματς ο Εντού, ο οποίος στο 34ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους Ρέιντζερς, όμως στο 46ο σκόραρε εις βάρος της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.
Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7
2. Ρέιντζερς 5
3. Βαλένθια 4
4. Μπούρσασπορ 0