Η οικονομία στην ατζέντα Καραμανλή- Έβερτ

Την ακαταλληλότητα του οικονομικού συστήματος της λιτότητας, καθώς οδηγεί σε λιγότερη κατανάλωση και σε περιορισμένα φορολογικά έσοδα, επεσήμανε ο κ. Έβερτ σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο, όπως είπε ”συμφώνησαν”.

Η οικονομία στην ατζέντα Καραμανλή- Έβερτ
Τα θέματα της οικονομίας συζήτησαν σήμερα ο Πρωθυπουργός και ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιλτιάδης Έβερτ. Όπως δήλωσε ο κ. Έβερτ μετά το πέρας της συνάντησης, η οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί θα είναι αναπτυξιακή και όχι περιοριστική. Ο ίδιος τόνισε πως με τον κ. Κ. Καραμανλή ”συμφώνησαν”.

”Η λιτότητα οδηγεί στο τέλος στη μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος, μείωση της κατανάλωσης, μείωση των φορολογικών εσόδων. Αυτές είναι αντιλήψεις οι οποίες δεν ισχύουν πλέον στον οικονομικό τομέα”, είπε ο κ. Έβερτ.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον το θέμα του Χρηματιστηρίου απασχόλησε του δύο άνδρες, ο κ. Εβερτ απήντησε πως ”το θέμα προχωρά”, προσθέτοντας ότι έχει κληθεί από τον εισαγγελέα ώστε να καταθέσει την Τρίτη.

”Έχετε στοιχεία με ονόματα;”, ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αποκρίθηκε σιβυλλικά ”όλα τα πράγματα έχουν τα ονόματά τους. Και τα φανερά και τα κρυβόμενα”.



Ο κ. Έβερτ τόνισε πως δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ διαφώνησε με τον επίτιμο Πρόεδρο του κόμματος τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε υποστηρίξει την ανάγκη εκλογών το Μάρτιο.

”Έχουμε εθνικές εκλογές. Έχουμε εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχουμε εκλογές για τους δημοτικούς άρχοντες. Έχουμε Ευρωεκλογές. Μπορείτε να μου πείτε πότε θα δουλέψουμε;”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Έβερτ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο