Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέκα συλλήψεις για τα στημένα παιχνίδια

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε χθες το βράδυ, 10 άτομα συνελήφθηκαν για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών ποδοσφαίρου και οδηγούνται στον εισαγγελέα. Εξετάζεται η εμπλοκή ακόμα εβδομήντα ατόμων.

Δέκα συλλήψεις για τα στημένα παιχνίδια
Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι δέκα συλληφθέντες για τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από συντονισμένη επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η συµβολή της ΕΥΠ στο «δέσιµο» της υπόθεσης ήταν καθοριστική. Γιατί, τη στιγµή που οι δικαστικές Αρχές συναντούσαν στόµατα ερµητικά κλειστά, ζήτησαν τη συνδροµή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, προκειµένου να αποκαλύψουν πρόσωπα και πράγµατα.

Η ΕΥΠ µε τη σειρά της άρχισε την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνοµιλιών παραγόντων, παικτών και προπονητών οµάδων οι οποίοι εµπλέκονταν στα ύποπτα παιχνίδια τα οποία είχε κοινοποιήσει στις ελληνικές Αρχές η UEFA. Η ΟΠΑΠ, από την πλευρά της, «έδεσε» την υπόθεση δίνοντας στοιχεία για παράγοντες που στοιχηµάτισαν µεγάλα ποσά σε ύποπτα παιχνίδια. Σύµφωνα µε πληροφορίες, τα στοιχεία που έδωσε η ΟΠΑΠ αφορούσαν περισσότερους από 50 αγώνες.

Tα πρώτα αποτελέσµατα λοιπόν της συντονισµένης δράσης των αρµόδιων Αρχών σε ό,τι αφορά τα στηµένα παιχνίδια ποδοσφαίρου φάνηκαν χθες µε την προσαγωγή 10 υπόπτων στη ΓΑ?Α. Πρόκειται για τους: Αχιλλέα Μπέο (πρόεδρος Ολ. Βόλου), Σταύρο Ψωµιάδη (πρόεδρος Καβάλας), Γιώργο Τσακογιάννη (παράγοντας Ηλιούπολης), ?ηµήτρη Ζαββαδία (παλαίµαχος ποδοσφαιριστής), Αθανάσιο Ντότση (µάνατζερ), Νίκο Χάλκο (πρόεδρος Ηλιούπολης), Νίκο Παντέλη (προπονητής Εθνικού Αστέρα), Νίκο Καραγκούλια (bookmaker), Ανδρέα ?ηµόπουλο (bookmaker) και Νίκο Ζαµπάνη (υπάλληλος νυχτερινών κέντρων).

Το σκάνδαλο µε τους στηµένους ποδοσφαιρικούς αγώνες παίρνει ακόµα µεγαλύτερες διαστάσεις καθώς στο µικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται τουλάχιστον 70 άτοµα – αθλητικοί παράγοντες, ποδοσφαιριστές, ιδιοκτήτες γραφείων στοιχηµάτων – που εξετάζεται αν έχουν εµπλοκή στην υπόθεση. 

Η ανακοίνωση της Ελληνική Αστυνομίας

Συνελήφθησαν, σήμερα (22.06.2011), ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα, όλοι τους ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορούσε τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.

Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα εβδομήντα (70) περίπου άτομα, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως προέκυψε από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, στην εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνται τουλάχιστον από το 2008, με τη συστηματική οργάνωση, δράση και λειτουργία, με σκοπό την επίτευξη μεγάλης έκτασης παράνομου πλουτισμού.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα.
Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.
Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.
Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά.
Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών.
Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ.
 
Η έρευνα συνεχίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο