
Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώθηκε κάτω από το 1,35 έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά εδώ και έναν μήνα στις 07.00 GMT, για να ανακάμψει ελαφρώς λίγη ώρα αργότερα, καθώς οι αγορές ανησυχούν για την ικανότητα της Ιταλίας να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του γεν διαμορφώθηκε επίσης στα 104,99, έναντι 105,38 το βράδυ της Τετάρτης.
Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα μειώθηκε έπειτα από την εκτόξευση την Τετάρτη των επιτοκίων των ιταλικών δεκαετών ομολόγων, άνω του 7%.
Εν τω μεταξύ, με πτώση κατά 91,11 μονάδες (1,67%) άνοιξε σήμερα ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στις 5.369,27 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 2,16% καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για το πολιτικό μέλλον της Ιταλίας και της Ελλάδας. Ο CAC σημείωσε απώλειες κατά 66,43 μονάδες στις 3.008,73 μονάδες.
Το χρηματιστήριο του Μιλάνου άνοιξε με πτώση κατά 1,33% στις 14.871 μονάδες ωστόσο λίγο αργότερα ανέκαμψε. Ο δείκτης FTSE Mib σημείωσε αύξηση κατά 0,59% στις 15.160 μονάδες.