Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mαξιλάρι-ρομπότ για το ροχαλητό

(VIDEO) Ιάπωνες επιστήμονες δημιούργησαν ρομποτικό αρκουδάκι που γυρίζει το κεφάλι εκείνου που ροχαλίζει.

  • Real.gr
Mαξιλάρι-ρομπότ για το ροχαλητό
Ρομποτικό αρκουδάκι που γυρίζει το κεφάλι εκείνου που ροχαλίζει ώστε όχι μόνο να σταματήσει, αλλά και να ανοίξουν οι αεραγωγοί του δημιούργησαν Ιάπωνες επιστήμονες δίνοντας τη δική τους λύση στο ροχαλητό, που είναι επικίνδυνο όχι μόνος για τις σχέσεις, αλλά και για την υγεία.

Ο Τζουκουσούι Καν (Βαθύς Υπνος) λειτουργεί ως μαξιλάρι κι έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο, ώστε μόλις ανιχνευτεί δυνατό ροχαλητό, αμέσως ένα πόδι του φτάνει μέχρι το κεφάλι του κοιμισμένου για να το γυρίσει απαλά στο πλάι.

Η κίνηση αυτή βοηθάει τους πάσχοντες από άπνοια να μισοξυπνήσουν ώστε να αλλάξουν θέση και να πάρουν αναπνοή. Το νέο ρομπότ, που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Ρομποτικής στην Ιαπωνία, στοχεύει κυρίως σε άτομα στα οποία μειώνονται τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα εξαιτίας της δυσκολίας στην αναπνοή.




Πηγή: newsbeast

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο