Α. Παπαρήγα: Το κέντρο των εξελίξεων θα το καθορίζει ο λαός

Όσο πιο καλά προετοιμασμένος είναι ο λαός, τόσο ικανότερος θα είναι να σταθεί όρθιος, τόνισε η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

  • Real.gr
Α. Παπαρήγα: Το κέντρο των εξελίξεων θα το καθορίζει ο λαός
Τους επόμενους μήνες, το κέντρο των εξελίξεων θα καθορίζεται από τον λαό και την ετοιμότητά του να παρέμβει και όσο πιο καλά προετοιμασμένος είναι, τόσο ικανότερος θα είναι να σταθεί όρθιος. Τα προβλήματα θα λυθούν με σύγκρουση, και απέναντι σε μια κυβέρνηση οποιασδήποτε απόχρωσης που θα διαχειριστεί την κρίση υπέρ του κεφαλαίου, εμείς αντιπαραθέτουμε το ΚΚΕ που θα ασκήσει την ιστορική του ευθύνη στο εργατικό και λαϊκό κίνημα σήμερα και θα είναι η πρωτοπόρα δύναμη για την λαϊκή εξουσία αύριο. Αυτά υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χθες το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Χαλκίδα.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ διευκρίνισε ότι η πάλη ως την λαϊκή εξουσία θα είναι σκληρή και πρόσθεσε ότι «όμως ο λαός πρέπει να σκεφθεί αν είναι πιο σκληρή μια τέτοια μάχη, από την σκληρότητα της βαρβαρότητας που υφίσταται τώρα και η οποία θα ενταθεί».

Η Α. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ έχει πλήρες πρόγραμμα δράσης, ετοιμότητα για ανώτερες μορφές δράσης και ικανότητα να καθοδηγήσει τον λαό, χωρίς να τον υποκαθιστά, στο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, «τότε που καμία κυβέρνηση δεν θα τον σώσει», και πρόσθεσε ότι το κόμμα διαθέτει τεράστια εμπειρία, οργάνωσης και δράσης σε κάθε μορφής συνθήκες, υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ ήταν εκείνο που οργάνωσε την μάχη κατά της πείνας στην Κατοχή, και πρόσθεσε ότι το κόμμα, ξέρει να οργανώνει τον λαό και να αποφεύγει τις προβοκάτσιες.

Επίσης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα θα ξεπεράσει τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του «οι οποίες, όμως σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνουν τον φιλολαϊκό και φιλεργατικό του χαρακτήρα» και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση και απέναντι σε όποιο κόστος να γίνουμε συνιστώσα της αριστεράς και να καταντήσουμε -και αυτό το λέμε με πόνο ψυχής- σαν τα ιστορικά κομμουνιστικά κόμματα της Δυτικής Ευρώπης που έγιναν κουκκίδες σε ένα θολό τοπίο».

Η Α. Παπαρήγα είπε ότι «δέκα μέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι δημοσκοπήσεις μας έφερναν με διψήφια ποσοστά και χάσαμε ψήφους όταν αποκαλύψαμε τι θα σήμαινε μια κυβέρνηση της αριστεράς, την απώλεια την περιμέναμε, σκεφθείτε όμως το κόστος αν λέγαμε 'ναι'» και υπογράμμισε ότι το «προσωρινό κόστος, όταν αποδειχθεί το δίκιο της θέσης σου, μπορείς να το ανατρέψεις, ένα πολιτικό λάθος διαρκείας, όμως, δεν μπορείς να το διορθώσεις εύκολα και το πληρώνεις ακριβά και για χρόνια, όπως το πληρώσαμε με την διάλυση των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ το 1958, και την μονόπλευρη ένταξή μας στην ΕΔΑ, που ναι μεν έδωσε μεγαλειώδεις αγώνες, αλλά εκεί, το ΚΚΕ 'πίσω' και αρκετοί ακόμα από εκείνη την γενιά εμφορούνται από τέτοιες ιδέες».

«Όταν συμμαχήσουμε, θα το κάνουμε ανοιχτά και μπροστά στον λαό» είπε η κ. Παπαρήγα, και πρόσθεσε ότι «εδώ μας ζητούν υποχωρήσεις για το σήμερα, ζητούν υποχωρήσεις από την στρατηγική μας για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τα μονοπώλια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v