«Απολύτως αναγκαίος ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης»

«...διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να διαχειρισθούμε την κρίση...», τονίζει μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ιταλική εφημερίδα l'Unita.

  • Real.gr
«Απολύτως αναγκαίος ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης»
«Είναι απολύτως αναγκαίο, μετά τις εκλογές, να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας, μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, διότι διαφορετικά, δεν θα μπορέσουμε να διαχειρισθούμε την κρίση», τονίζει, μεταξύ των άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του , στην ιταλική εφημερίδα l'Unita.

Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο «εσωτερικά δεν υπάρχει η πολυτέλεια μιας κυβέρνησης που να έχει απέναντί της μεγάλη και σκληρή αντιπολίτευση».

Σε ερώτηση σχετικά με την «ουσιαστική και όχι τυπική συγγνώμη», που ο ίδιος διατυπώνει σε προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του κόμματός του, εξηγεί ότι «η μεγαλύτερη ευθύνη που έχει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, είναι η έλλειψη μιας ειλικρινούς και σε βάθος ενημέρωσης του ελληνικού λαού, για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Ή, για να ειπωθεί από μια άλλη οπτική γωνία, μια αίσθηση αμεριμνησίας για την περίοδο από το 1974 και μετά, και ιδίως από την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, υπογραμμίζει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι όλες ή τις περισσότερες ευθύνες τις φέρει το κόμμα του, διότι πρόκειται για μια ευθύνη που διαχέεται σε όλο το πολιτικό φάσμα».

Σε σχέση με το άμεσο μέλλον της οικονομίας της χώρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθυμίζει ότι «το 85% της ελληνικής κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ του ευρώ, θεωρώντας το κάτι το αυτονόητο και εκτός πάσης διαπραγμάτευσης. Από την άλλη, όμως-προσθέτει- μια εξίσου μεγάλη πλειοψηφία θέλει να μην συνεχισθούν επώδυνα μέτρα τα οποία τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία, μέτρα εισοδηματικού χαρακτήρα. Για τον λόγο αυτό, είπε , πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο που έχει δημιουργηθεί και που καταλήγει στην μείωση της ζήτησης».

Ακόμη αναφέρει ότι στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν «για το νέο δάνειο, για την μείωση του χρέους και το PSI, έπρεπε να κάνουμε συμβιβασμούς. Τώρα, όμως, βάσει του κεκτημένου αυτού και της διαδικασίας της αναθεώρησης που προβλέπει η ίδια η δανειακή σύμβαση, θέτουμε τα ζητήματα που, στην πραγματικότητα είχαμε θέσει και στην πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v