Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρύς ο πέλεκυς για Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το ματς στα χαρτιά με 3-0 και αύξησε τη διαφορά από τους «πράσινους» στους 17 βαθμούς! Το «τριφύλλι» κινδυνεύει με νέα πρόστιμα από Κοντονή και NOVA.

Βαρύς ο πέλεκυς για Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει πολύ ακριβά τη μη τέλεση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφού η πειθαρχική επιτροπή τον τιμώρησε με αφαίρεση τριών βαθμών, τέσσερα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και 190.000 ευρώ πρόστιμο!

Το παιχνίδι κατακυρώθηκε στον Ολυμπιακό με 0-3 στα χαρτιά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο «Γολγοθάς» για τον Παναθηναϊκό θα συνεχιστεί αφού είναι πιθανό να του επιβληθούν νέα καμπάνα από τον ίδιο υφυπουργό του αθλητισμού Σταύρο Κοντονή (ακόμη και πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ) αλλά και ποινή από το συνδρομητικό κανάλι ύψους 300.000 ευρώ!

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ασκήσει έφεση, όπως έχει δικαίωμα. 

Η ένσταση των γηπεδούχων, με την οποία ζητούσαν να διεξαχθεί το ντέρμπι, απορρίφθηκε. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε (και) με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 6 εδάφιο δ (για το οποίο δεν είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου). Οσον αφορά στην ποινή κεκλεισμένων των θυρών, οι τρεις αγωνιστικές επιβλήθηκαν λόγω εκτεταμένων επεισοδίων και η μία για ρίψη φωτοβολίδων.

Στο μεταξύ, σκληρή είναι και η ποινή που επιβλήθηκε στον Ηρακλή για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων του στο ματς με τη Βέροια, εκτός έδρας, καθώς θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών για μία αγωνιστική.

Η ανακοίνωση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 11ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή ποσού πενήντα ενός χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική ημέρα.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 22/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ' αριθμ. 1003/2/1371-11 Έκθεση της Αστυνομίας. Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή είκοσι επτά χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ' αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας». Επίσης: «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:

ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Τέλος, θεωρεί ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.)».

Γιώργος Σπανουδάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v