Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ Κουφοντίνα αποφάνθηκε ο Αρειος Πάγος

Ετσι το θέμα της άδειας του καταδικασμένου για τα εγκλήματα της 17 Νοέμβρη θα κριθεί και πάλι από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, με νέα σύνθεση.

Υπέρ Κουφοντίνα αποφάνθηκε ο Αρειος Πάγος

Αναιρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το βούλευμα που δεν έδινε άδεια στον κρατούμενο. Ετσι το θέμα θα κριθεί και πάλι από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, με νέα σύνθεση.

Το θέμα, όπως είναι γνωστό, είχε απασχολήσει το ΣΤ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Η συζήτηση είχε γίνει κεκλεισμένων των θυρών και υπόψη του Συμβουλίου τέθηκε τόσο το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα όσο και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, που άσκησε την αναίρεση.

Κατά την κυρία Ξένη Δημητρίου, το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου έπρεπε να αναιρεθεί, διότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλαιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

ΝΔ: Θα αλλάξει ο νόμος

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την απόφαση για τον Δ. Κουφοντίνα.

«Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, ότι, εφόσον την εμπιστευθούν οι πολίτες, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα τον νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα, ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v