Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δασκαλάκης: Χωρίς μέτρα μπορεί να είχαμε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στην Ελλάδα

Ο κορωνοϊός μπορεί να κόστιζε τη ζωή σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα αν δεν λαμβάνονταν καθόλου μέτρα, υποστήριξε ο Κωσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής του MIT.

Δασκαλάκης: Χωρίς μέτρα μπορεί να είχαμε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στην Ελλάδα

Αν η Ελλάδα ακολουθούσε τη στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης» οι νεκροί θα ανέρχονταν σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες, εκτίμησε ο καθηγητής του MIT, Κωσταντίνος Δασκαλάκης.

Όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο MEGA το νούμερο αυτό αφορά το θετικό σενάριο στο οποίο δεν θα υπήρχε κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, σε περίπτωση κατάρρευσης του υγειονομικό συστήματος το επίπεδο θνησιμότητας θα ανέβαινε από το 1% στο 5%, και οι νεκροί θα ήταν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες.

Ο ίδιος σημείωσε ωστόσο πως προς το παρόν η Ελλάδα δείχνει να έχει υπό έλεγχο την κατάσταση με τα κρούσματα να αυξάνονται με σταθερό ρυθμό.

«Στην Ελλάδα βλέπουμε ότι έχει κάπως ισοσταθμίσει η αύξηση των κρουσμάτων, οπότε είναι πολύ θετικό νέο αυτό» επισήμανε. «Ο αριθμός των καινούργιων κρουσμάτων είναι πάνω κάτω σταθερός. Υπάρχουν προφανώς σκαμπανεβάσματα, αλλά σε γενικές γραμμές είναι αρκετά σταθερός. Αυτό σημαίνει ότι έχουν αρχίσει να λειτουργούν τα μέτρα και ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο ρυθμός μετάδοσης του ιού να έχει πέσει αρκετά, κοντά στη μονάδα» δήλωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v