Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωγή στον Κακλαμανάκη από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Γιατί οι διοικούντες της Ομοσπονδίας κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Ολυμπιονίκη διεκδικώντας από τον «Γιο του Ανέμου» το ποσό των 100.000 ευρώ. Τι τους δυσαρέστησε. Ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφτασαν σε αυτό το σημείο.

Αγωγή στον Κακλαμανάκη από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Σε μία σπάνια ενέργεια, που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και την οποία προχώρησε η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Οπως αποκαλύπτει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), οι διοικούντες την ΕΙΟ, κατέθεσαν αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του Ολυμπιονίκη, Νικόλα Κακλαμανάκη, διεκδικώντας από τον «Γιο του Ανέμου» το ποσό των 100.000 ευρώ!

Τον περασμένο Νοέμβριο και στο πλαίσιο της συζήτησης του αθλητικού νόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάλεσε μεταξύ άλλων αθλητών και τον Νικόλα Κακλαμανάκη, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, υποστήριξε ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, την πεποίθηση, πως με τον νέο αθλητικό νόμο, θα αντιμετωπισθούν παθογένειες, οι οποίες ταλανίζουν τον αθλητισμό της χώρας μας εδώ και δεκαετίες.

Τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε ο Κακλαμανάκης, προφανώς δυσαρέστησαν τους επί τρεις δεκαετίες διοικούντες την ΕΙΟ, οι οποίοι στα τέλη Νοεμβρίου 2019, του απέστειλαν εξώδικο, ενώ τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του.

Ο «Γιός του Ανέμου» δηλώνει πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι η διοίκηση της ΕΙΟ έφθασε σ΄ αυτό το σημείο.

Σημειώνεται πως οι διοικούντες την ΕΙΟ διαθέτουν πειθαρχικούς μηχανισμούς και αρμόδια αθλητικά όργανα, προκειμένου να εξετασθεί ενδεχόμενο παράπτωμα. Επίσης, η διοίκηση υποχρεώνει τους αθλητές των εθνικών ομάδων να δηλώσουν ότι υπάγονται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των αθλητικών πειθαρχικών οργάνων και να παραιτηθούν από το δικαίωμα της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v