Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος

Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί και σε πολλά ψηφιακά μέσα. Συλλυπητήρια μηνύματα του πρωθυπουργού και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος, αρθογράφος επί χρόνια στην «Αυγή», εκ των προτεργατών του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 και καλός δάσκαλος δημοσιογραφίας.

Στην Αυγή, στην οποία έγραψε τον τελευταίο άρθρο του στις 26 Ιουλίου 2020, προσέφερε τις υπηρεσίες του και ως σύμβουλος έκδοσης, ενώ άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί και σε πολλά ψηφιακά μέσα.

Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Το αντί της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του διακεκριμένου συναδέλφου Βασίλη Πάικου, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή μετά από πολύμηνη ασθένεια.

Ο Βασίλης Πάικος γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1943. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές αποφοίτησε από τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών, ήταν, όμως, η δημοσιογραφία που τον κέρδισε. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες «Βήμα», «Ελεύθερος Τύπος», «Αναγνώστης» και «Επτάμισι». Στην «Αυγή» ξεκίνησε το 1984 ως αρθρογράφος ενώ για πολλά χρόνια ήταν σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας. Επίσης, εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Flash» και «902 Αριστερά στα FM» καθώς και στον «Αθήνα 9,84» από τις πρώτες ημέρες ίδρυσης του σταθμού.

Ο Βασίλης Πάικος υπήρξε ένας δημοσιογράφος ευρυμαθής, ακέραιος και ευγενής, που εργάστηκε σκληρά με προσήλωση στη δεοντολογία του επαγγέλματος. Υπήρξε δάσκαλος για πολλούς νέους συναδέλφους στο «σχολείο» της Αυγής αλλά και σε Ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης . Ξεχώριζε για το ήθος και τη σεμνότητά του και διακρίθηκε για την αναλυτική του ικανότητα και την ευπρέπεια του χαρακτήρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που τίμησε με τη διαδρομή του το επάγγελμα.

Η κηδεία του Βασίλη Πάικου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου στο Κοιμητήριο Ζωγράφου».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την εξής ανάρτηση για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Πάικου:

«Γνώριζα προσωπικά τον Βασίλη Πάικο. Αν και πολιτικά διαφωνούσαμε, εκτιμούσα πάντα το ήθος, τη μετριοπάθεια, και κυρίως την ευγένεια με την οποία άσκησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Στην οικογένεια και τους οικείους του θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Βασίλη Πάικου εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Βασίλη Πάικο. Τον εξαίρετο δημοσιογράφο με τη δυσεύρετη ευρυμάθεια. Τον σύντροφο και αγωνιστή της Αριστεράς από τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα. Τον δάσκαλο εκατοντάδων παιδιών που δίπλα του έγιναν δημοσιογράφοι. Τον ακέραιο και ευγενή άνθρωπο. Στο μισό αιώνα προσφοράς του στη δημοσιογραφία και την Αριστερά πορεύτηκε πάντοτε με βάση τις αξίες του και το σπάνιο ήθος του. Γι’ αυτό και είχε κερδίσει το σεβασμό όλων. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v