Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διοικητική έρευνα από ΕΛΑΣ για τον ξυλοδαρμό πολιτών

Ανακοίνωση για το σκηνικό έντασης στη Νέα Σμύρνη. Πορεία από κατοίκους της περιοχής μετά και το βίντεο που δείχνει ξυλοδαρμό πολιτών. Σκληρές ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής.

Διοικητική έρευνα από ΕΛΑΣ για τον ξυλοδαρμό πολιτών

Ερευνα για βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες στη Νέα Σμύρνη διεξάγει η ΕΛΑΣ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: 

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα 30 περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν 11 άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

Μετά την προσαγωγή των 11 ατόμων από την πλατεία της Νέας Σμύρνης κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των κατοίκων σημειώθηκαν επεισόδια και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, ωστόσο υπάρχουν κάτοικοι στον δρόμο, καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την αστυνομική βία καταδίκασαν με σκληρές ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής. Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με ανάρτησή του και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στον τίτλο η δημοτική Αρχή γράφει «Καταδικαστέα η βία απ' όπου κι αν προέρχεται» και στη συνέχεια αναφέρει τα εξής:

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία. Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα. Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής».

Και καταλήγει: «Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v