Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνος Παπανικολάου: 143 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική

Ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Ελλάδα είναι 1.092 και όχι 1.398 που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ.

Πάνος Παπανικολάου: 143 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική

Στους 143 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στην Αττική. Από αυτούς, οι 100 είναι σοβαρά περιστατικά CoViD-19 και οι υπόλοιποι έχουν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα παραπάνω αναφέρει ο νευροχειρουργός του Κρατικού της Νίκαιας και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου.

«Στο νοσοκομείο που εργάζομαι, στη 1.30 χθες το μεσημέρι και λίγες ώρες μετά τη λήξη της γενικής εφημερίας, νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ 13 διασωληνωμένοι ασθενείς με CoViD», τονίζει στο Iatronet ο κ. Παπανικολάου.

Ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ αμφισβητεί και τα στοιχεία που δίνονται από τους αρμόδιους, σε σχέση με την πραγματική δυναμικότητα των ΜΕΘ στην Αττική.

Σημειώνει πως υπάρχουν αποκλίσεις ακόμη και σε αυτά που δηλώνουν υπουργοί της Κυβέρνησης: «Πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως λειτουργούν πανελλαδικά 1.398 κλίνες ΜΕΘ, ενώ μία εβδομάδα αργότερα ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για 1.183 κλίνες».

Επικαλούμενος την επίσημη πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας, τονίζει πως ο πραγματικά διαθέσιμος αριθμός κλινών ΜΕΘ πανελλαδικά, είναι στην πραγματικότητα 1.092.

Στην Αττική - σημείωσε - λειτουργούν συνολικά 459 κλίνες, εκ των οποίων οι 375 είναι για περιστατικά CoViD και σε αυτές έχουν προστεθεί 25 κλίνες, οι οποίες δεν βρίσκονται σε ΜΕΘ, αλλά σε χώρους, όπως Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, χθες το πρωί νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ 143 διασωληνωμένοι ασθενείς (100 περιστατικά CoViD), αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την Αττική: «Σε αυτά τα στοιχεία βασίστηκε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και μίλησε για έναν στους πέντε διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ».

Κρατικό Νίκαιας

Στο μεταξύ, η διοίκηση του Κρατικού Νίκαιας διαψεύδει περιστατικό μη διενέργειας διασωλήνωσης, λόγω έλλειψης αναπνευστήρων:

«Με αφορμή ανάρτηση στα Social Media περί επικείμενης διασωλήνωσης που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης αναπνευστήρων, κατά την εφημερία στις 31/3/21, σε ασθενή 32 χρονών σας διευκρινίζουμε ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιο γεγονός ούτε τέτοιος ασθενής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας που χρειάστηκε διασωλήνωση. Επιπροσθέτως αναφέρουμε ότι το νοσοκομείο είναι εφοδιασμένο με ικανό αριθμό αναπνευστήρων ώστε να καλύπτει την εύρυθμή λειτουργία του αλλά και την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών του».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v