Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάθμιση σχολικών μονάδων του Δήμoυ Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Το 60% των Δημοτικών σχολείων αναβαθμίστηκε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop.

Αναβάθμιση σχολικών μονάδων του Δήμoυ Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ανακαίνισης των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων πραγματοποιήθηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με στόχο τη λειτουργική αναβάθμισή τους και την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πιο συγκεκριμένα σε 16 Δημοτικά Σχολεία Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη (συμπεριλαμβανομένου και του Ειδικού Σχολείου) και σύμφωνα με τις κτιριακές ανάγκες του κάθε σχολείου, πραγματοποιήθηκαν οι εξής εργασίες: αναμορφώσεις και επισκευές δαπέδων, ανακατασκευή τουαλετών και βρυσών, τοποθέτηση νέων χλοοταπήτων και παγκακιών, κλιματιστικών και σκέπαστρων σκίασης σε προαύλια, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών- εξωτερικών χώρων και περιφράξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% των Δημοτικών σχολείων αναβαθμίστηκε με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop. Όσον αφορά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε 3 Λύκεια και 7 γυμνάσια της Νίκαιας καθώς και στο 1-2ο γυμνάσιο Αγ.Ι. Ρέντη ολοκληρώθηκαν και προχωρούν εργασίες προσαρμοσμένες στις ελλείψεις και φθορές της κάθε σχολικής μονάδας. Μεταξύ άλλων οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι: εγκατάσταση πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης, ενίσχυση με ειδικά dexion βιβλιοθηκών, τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, ελαιοχρωματισμοί και επισκευές σε προαύλιους χώρους και νιπτήρες λόγω βανδαλισμών.

«Το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας του COVID-19 έγινε ευκαιρία για να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον για την εκπαιδευτική κοινότητα», ανέφερε σε σχετική δήλωση ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ενώ όπως διευκρίνισε η εξασφάλιση κονδυλίων για τις ανάγκες των σχολείων συνιστά για τη δημοτική αρχή ζήτημα μείζονος σημασίας. «Άμεση προτεραιότητά μας είναι η εξασφάλιση κονδυλίων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας. Ήδη σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών προγραμματίζουμε μια σειρά έργων ενώ έχουν δρομολογηθεί άλλα δυο προγράμματα που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις συντήρησης και ανακαίνισης», επισήμανε ο κ. Ιωακειμίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v