Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζανάκης: Φορείς αντιεμβολιασμού 1.000 μοναστήρια

Ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων προβάλλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του, σημειώνει ο καθηγητής. Τι προτείνει.

Τζανάκης: Φορείς αντιεμβολιασμού 1.000 μοναστήρια

«Απόλυτο παράδειγμα» χαρακτήρισε το βίντεο με τον εμβολιασμό τρίτης δόσης του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Το μεγάλο πρόβλημα, πρόσθεσε, εντοπίζεται στα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας, που αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.

Ο καθηγητής τόνισε ότι τα όργανα της πολιτείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να εργαστούν με τους μητροπολίτες, καθώς η Εκκλησία έχει και το κύρος και τον λειτουργικό βραχίονα μέσω των ενοριών, των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των παπάδων, να κάνει τη διαφορά στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τζανάκης, ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων προβάλλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του. «Αν βάλουμε 4 εκατ. ανεμβολίαστους, μισό εκατομμύριο αυτών των ανθρώπων ευθέως συνδέουν τη στάση τους με θρησκευτικούς λόγους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v