Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνικός Χρυσός: Οδικός χάρτης με κεφαλαιακές επενδύσεις 2 δισ. στην τετραετία

Στρατηγική που έχει στόχο τον εκσυγχρονισμός μέσω επενδύσεων ώστε να διασφαλιστεί βιώσιμη ανάπτυξη που θα διαχυθεί στην τοπική κοινωνία αλλά και θα προσφέρει επιπλέον έσοδα στο Δημόσιο κατάρτισε η εταιρεία. Τα σχέδια για τις Σκουριές. Παρουσίαση.

Ελληνικός Χρυσός: Οδικός χάρτης με κεφαλαιακές επενδύσεις 2 δισ. στην τετραετία

Ενα στρατηγικό οδικό χάρτη χάραξε η Ελληνικός Χρυσός προκειμένου να ξεκλειδώσει αξία στην επένδυση της Χαλκιδικής προς όφελος, όπως υποστηρίζει η διοίκηση, όλων των πλευρών. Κινητοποιεί κεφαλαιακές επενδύσεις 2 δισ. ευρώ την προσεχή τετραετία, υπόσχεται έσοδα για το κράτος, θέσεις απασχόλησης αλλά και στήριξη σε τοπικά αναπτυξιακά έργα στο Δήμο Αριστοτέλη.

Στην καρδιά του σχεδιασμού βρίσκεται η ενεργοποίηση των εγκαταστάσεων στις Σκουριές και η ολοκλήρωση του εργοστασίου εμπλουτισμού. Το σχέδιο περιλαμβάνει νέες επενδύσεις σε σύγχρονη τεχνολογία, με στόχο μεγαλύτερη ασφάλεια και υψηλότερη παραγωγή στην Ολυμπιάδα, αλλά και έρευνες στο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών, προκειμένου να διακριβωθεί αν υπάρχουν επαρκή αποθέματα που θα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του.

Αναλυτικότερα, ο Στρατηγικός Οδικός Χάρτης προβλέπει σημαντικές κεφαλαιακές επενδύσεις οι οποίες θα τροφοδοτήσουν τον λειτουργικό μετασχηματισμό καθώς και την επιτυχή υλοποίηση των κρίσιμων ορόσημων για το άνοιγμα του μεταλλείου στις Σκουριές. Παράλληλα, κατά την πλήρη ανάπτυξη της επένδυσης, 70 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε κοινωνικές επενδύσεις για την ευημερία της τοπικής κοινωνίας στην ΒΑ Χαλκιδική.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του σχεδιασμού μεταφράζεται σε δημιουργία 3.000 θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της αναπτυξιακής πορείας, εκτιμώντας ότι 1.000 νέες θέσεις θα προστεθούν κατά το πρώτο έτος των κατασκευαστικών εργασιών στις Σκουριές. Το πλάνο θα οδηγήσει επίσης στην καταβολή αυξημένων μεταλλευτικών τελών, φόρων και κοινωνικών εισφορών στο ελληνικό δημόσιο, ύψους 2 δισ. ευρώ, καθώς και σε αυξημένα έσοδα για τους τοπικούς προμηθευτές.

Όπως υποστήριξε πρόσφατα η διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός, ο στρατηγικός οδικός χάρτης της Ελληνικός Χρυσός ξεκλειδώνει αξία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Στην τετραετία 2021-2024 δρομολογούνται σημαντικά ορόσημα και επενδύσεις και αλλάζουν σημαντικά τα μεταλλεία:

  • Επένδυση σε προπαρασκευαστικές κατασκευαστικές εργασίες στις εγκαταστάσεις των Σκουριών, καθώς και ολοκλήρωση του εργοστασίου εμπλουτισμού. Ως αποτέλεσμα, αναμένεται ότι η τοπική απασχόληση και η τοπική ανάπτυξη θα επηρεαστούν θετικά ήδη από τις αρχές του 2022.
  • Πρόσθετοι πόροι και περαιτέρω επενδύσεις θα κατευθυνθούν σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονες πρακτικές με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας, της ψηφιοποίησης και της παραγωγικότητας στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας, καθώς και την αύξηση των σημερινών επιπέδων παραγωγής του, από 400ktn/έτος σε 650ktn/έτος.
  • Το μεταλλείο των Μαύρων Πετρών αντιμετωπίζει έλλειψη αποθεμάτων μεταλλεύματος και αναμένεται να εισέλθει πλήρως σε Φάση Γεωλογικής Έρευνας με στόχο την επιβεβαίωση νέων βιώσιμων αποθεμάτων που θα παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής του μεταλλείου.
  • Ενίσχυση του μεταλλείου της Ολυμπιάδας με μεταφορά της πλειοψηφίας του προσωπικού από τις Μαύρες Πέτρες ώστε να αυξηθεί η παραγωγή

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v