Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαύρη εργασία: Νεκρός εργάτης, κρυβόταν και έπεσε η στέγη πάνω του

Υπάρχουν καταγγελίες ότι ο άτυχος εργάτης ήταν ανασφάλιστος, αναφέρει η ΓΣΕΕ. Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα, σημειώνει, αναγκαιότητα η λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων.

Μαύρη εργασία: Νεκρός εργάτης, κρυβόταν και έπεσε η στέγη πάνω του

Ένα τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα μας.
Εργάτης στη βιομηχανική περιοχή των Πατρών για να αποφύγει τον έλεγχο, κρύφτηκε στη στέγη κτηρίου με αποτέλεσμα η στέγη να υποχωρήσει και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου και κατέληξε, αναφέρει ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία, ζητά την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν. Το γεγονός ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι ο άτυχος εργάτης ήταν ανασφάλιστος, ανοίγει εκ νέου το φάκελο της εργοδοτικής παραβατικότητας αλλά και των επιπτώσεων τέτοιων πρακτικών που οδηγούν ακόμη και στην απώλεια ζωών.

Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να παρέμβουν άμεσα, ώστε επιτέλους, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει, να περιοριστούν τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στη χώρα μας, τα οποία έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Το Κράτος πρέπει να πάψει να κωφεύει και να ενεργοποιήσει εκ νέου το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, το οποίο έχει να συνεδριάσει εδώ και δύο χρόνια, σημειώνεται.

Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι ο μηδενισμός των επικίνδυνων συνθηκών στους χώρους δουλειάς και η εξάλειψη του επαγγελματικού κινδύνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v