Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη στον Πειραιά ο Βασίλης Δημάκης

Ο 43χρονος έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξη 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Παραβιασε την εκπαιδευτική άδεια με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης την Πέμπτη 17 Μαρτίου.

Συνελήφθη στον Πειραιά ο Βασίλης Δημάκης

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες στον Πειραιά ο Βασίλης Δημάκης, ο 43χρονος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος στις 17 Μαρτίου είχε παραβιάσει και αφαιρέσει το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης που φορούσε (βραχιολάκι).

Ο 43χρονος είχε λάβει εκπαιδευτική άδεια με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης και την Πέμπτη 17 Μαρτίου δεν παρουσιάστηκε ως όφειλε στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής όπου είναι φοιτητής, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Δημάκης έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξη 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία.

Σε μακροσκελή επιστολή του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να κάνει «το χειρότερο όλων, να παραβιάσω τους όρους», όπως αναφέρει. «Πολλοί από σας χαρακτήρισαν την πράξη μου ακατανόητη, αψυχολόγητη και ένα σωρό άλλα τέτοια επίθετα, τα οποία δεν θα αποκρούσω, ούτε θα προσπαθήσω καν να δικαιολογήσω. Θα καταθέσω μόνο την αλήθεια μου» τονίζει.

Ο Βασίλης Δημάκης αφήνει σαφείς αιχμές για την διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού και για την εισαγγελέα Πρωτοδικών, που εκτελεί χρέη επόπτριας στο σωφρονιστικό κατάστημα. Υποστηρίζει ότι καθημερινά κινδύνευε η ζωή του μέσα στον Κορυδαλλό. Και καταλήγει: «Η στροφή 180 μοιρών που έχω κάνει δεν αλλάζει, η κοινωνία δεν κινδυνεύει από εμένα επουδενί λόγο και από καμία σκοπιά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v