Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φαγητό στο Περιστέρι: Τα καλύτερα διαμαντάκια της γειτονιάς

Ξεχυθήκαμε πεινασμένοι στους δρόμους του Περιστερίου και φάγαμε μέχρι σκασμού στα πιο νόστιμα spots της περιοχής.

Φαγητό στο Περιστέρι: Τα καλύτερα διαμαντάκια της γειτονιάς

ν ζεις ή κινείσαι στα τιμημένα και χιλιοτραγουδισμένα δυτικά προάστια, τότε μάλλον ήδη ξέρεις ότι το Περιστέρι έχει ανελιχθεί στην κορυφή της λίστας με τις πιο δημοφιλείς γαστρονομικές πιάτσες της πρωτεύουσας. Μια γύρα και μόνο στις περιστεριώτικες γειτονιές φτάνει και περισσεύει για να το διαπιστώσεις ιδίοις στόμασι αφού θα συναντήσεις στο διάβα σου μπόλικα μαγαζάκια που έχουν όλα τα φόντα να γίνουν τα επόμενα στέκια σου. Επειδή όμως διαβάζοντας ανοίγει η όρεξη, σου ετοιμάσαμε μια πρόχειρη λίστα με όλα τα φαγητό-spots στο Περιστέρι για να ξέρεις και να πορεύεσαι αναλόγως στο άμεσο μέλλον.

Base Grill

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, τηλ. 210 5757455

 Από το 2005 υπηρετεί σταθερά και με αγάπη την εκλεκτή κρεατοφαγία, με κοπές και κρέατα που (τότε) στην Αθήνα ο κόσμος δεν είχε δοκιμάσει ακόμα. Πλέον παραμένει μια γευστική σταθερά, έχοντας αποκτήσει «αδερφάκι» στη Γλυφάδα, σερβίροντας σπαλομπριζόλες, πικάνια, μοσχαρίσιο συκώτι, βοδινό ταρτάρ με αβγοτάραχο τρικαλινού, λουκάνικο μαύρου χοίρου και φυσικά αυτές τις αξεπέραστες τηγανιτές πατάτες με τα αυγουλάκια από πάνω. Θα ανακαλύψεις από T-bone και rib-eye, μέχρι porterhouse και πικάνια family size, όλα άψογα ψημένα και κομμένα στα μέτρα της όρεξής σου. Το ψυγείο ωρίμανσης είναι must-see, ενώ τα homemade αλλαντικά και λουκάνικα του Metameat, από μαύρο ελληνικό χοίρο και πρόβατο ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη γεύση τους. Υπολόγισε από 40€ και πάνω με ποτήρι κρασί, αναλόγως κοπής κρέατος.

Κότταβος

Μιλτιάδου 14, Περιστέρι, τηλ.: 21 0575 7997

 

 

Καλό θα ήταν να προσθέσεις στην περιστεριώτικη λίστα σου και τον Κότταβο (ένα παιχνίδι επιδεξιότητας των Αρχαίων Ελλήνων που παιζόταν με τους παίκτες μεθυσμένους και περιλάμβανε πάντα έναν στόχο, αν και υπήρχαν αρκετές εκδοχές του), ο οποίος διαφημίζει εξαρχής κάτω από το όνομά του πως εδώ θα δοκιμάσεις το μενού μιας μοντέρνας ελληνικής ταβέρνας.

Ο χώρος του Κότταβου απλώνεται σε τρία επίπεδα. Ένα ανοιχτό που σομπίζει όσο η θερμοκρασία πέφτει και χειμωνιάζει και δύο εσωτερικά που χωρίζονται από μια στριφογυριστή ξύλινη σκαλίτσα, όπως συνέβαινε σε πολλά από τα αρχοντικά της ελληνικής επαρχίας κατά τις παλαιότερες δεκαετίες. Από το μενού αξίζει να δοκιμάσεις αρωματικά χόρτα γιαχνί, (με σέσκουλα, μυλώνια, καυκαλίθρες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα Ηπείρου), πατατοσαλάτα με καπνιστή μπριζόλα Κερκίνης (με μαγιονέζα σκόρδο και λεμόνι, λιαστή ντομάτα, κάπαρη και βασιλικό), καγιανά «αλλιώς» (με σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι μυρωδικών, παξιμάδι λαδιού, καπνιστή πανσέτα Θράκης και τηγανιτά πατατάκια), χυλοπίτες με τσιγαριαστό αρνάκι Νάξου, σοφρίτο ψαρονέφρι στο τηγάνι (με σάλτσα σκόρδου, μηλόξιδο και πουρέ γλυκοπατάτας) και το μοσχαρίσιο οσομπούκο σαλμί (με κόκκινο κρασί, μπαχαρικά, κοκάρια και πουρέ γλυκοπατάτας). Λογαριασμός στα 22-25€ το άτομο με κρασάκι.

Yuzu

Aιμιλίου Βεάκη 18, Περιστέρι, τηλ.:21 0571 8887

 

Το Yuzu είναι το sushi bar που rollάρει σαν όνειρο στο Περιστέρι με τη φωσφορίζουσα πινακίδα του να σε υποδέχεται στον σχεδόν πάντοτε γεμάτο χώρο του. Η μπάρα του και οι εντυπωσιακές ασιατικές τοιχογραφίες είναι βέβαιο ότι θα ξυπνήσουν τον influencer που έκρυβες μέσα σου, ενώ οι θεριακλήδες της παρέας μπορούν να κάτσουν κι έξω καθώς υπάρχουν οι απαραίτητες σόμπες για να ζεσταθεί το κοκκαλάκι τους. 

Αξίζει να δοκιμάσεις τα special nigiri Suzuki, τα Koroke Buns (με κροκέτα korokke από πατάτα και μοσχάρι, καραμελωμένα κρεμμύδια, λάχανα και αρωματική thai mayo), το Salmon Tartare και από τα rolls το Volcano (με γέμιση από γαρίδα tempura, καβούρι, κρέμα τυριού και επικάλυψη από spicy mayo και teriyaki σως), το Surf N’ Turf (με γέμιση αγγούρι, κρέμα τυριού, γαρίδα tempura με επικάλυψη από φέτες μοσχαριού, jalapeno και nikiri σως), το Hannibal (με tempura μοσχαριού, κολοκυθιού, καρότου, αβοκάντο κι επικάλυψη από λεπτοκομμένες φέτες μοσχαριού και σως teriyaki τρούφας). Ωραιότατα και τα κοκτέιλ σαν το Japan Tai (10€) με παλαιωμένο ρούμι, σιρόπι πικραμύγδαλο, λικέρ πορτοκαλιού και αρωματικά bitter. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Τραβόλτα

Αγίου Παύλου 33, τηλ.: 2105719222

 

 

Πριν σου πούμε για τον χολιγουντιανό χορευτή Τραβόλτα έχουμε να σου κάνουμε κάποιες βασικές ερωτήσεις για να καταλάβεις τη φιλοσοφία του καταστήματος που έχει κλέψει τις καρδιές των ψαρολάγνων. Γιατί το σπετζοφάι να γίνεται μόνο με λουκάνικο και όχι με λουκάνικο σουπιάς και μια εκπληκτική, σπάνια νιώτικη γραβιέρα, να μη συνοδεύει το κριθαράκι με μελάνι σουπιάς σε ένα μαγευτικό, αναπάντεχο, πιάτο; Αυτά κι άλλα γαστρονομικά ερωτήματα απαντά στο μενού του το Τραβόλτα, το οποίο εξέλιξε την έννοια της ψαροταβέρνας τα τελευταία χρόνια.

Στο μενού του ξεχωρίζουν το χέλι καπνιστό με φάβα Σχοινούσας, η αχινοσαλάτα, οι μπάμιες με ροφό, η τσιπούρα χουνκιάρ με πουρέ μελιτζάνας και ντοματίνια, το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι, οι ταλατιέλες με μελάνι σουπιάς και χαβιάρι πέστροφας και η θαλασσινή καρμπονάρα με αυγοτάραχο και καπνιστό χέλι. Λογαριασμός στα 40-45€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

 

PĀPPU Athens

Mεσολογγίου 100, τηλ.:21 0574 0600 

Πρόσφατη σχετικά και ήδη πολυσυζητημένη άφιξη στη γειτονιά του Περιστερίου, το PĀPPU Athens είναι μια γαστροταβέρνα που παντρεύει τη χαλαρή ατμόσφαιρα με τη δημιουργική κουζίνα και μια διακριτική speakeasy αισθητική, εμπνευσμένη από τα «κρυμμένα» εστιατόρια του εξωτερικού. Ο χώρος, ζεστός και ντελικάτος, διαθέτει μια όμορφη αυλή ιδανική για ήρεμα δείπνα με καλή παρέα και κρασί.

Στο μενού, η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική σκέψη: ξεχωρίζουν το φιλέτο μπούτι προβατίνας με τον πλούσιο, καπνιστό χαρακτήρα του, η φημισμένη κουρκουτόπιτα που ήδη έχει αποκτήσει φανατικό κοινό, η ταραμοσαλάτα με λάδι μυρωδικών και πούδρα χαρουπιού, τα σπαγγέτι ταρτάρ με κρέμα λεμονιού και το κοφτό μακαρονάκι με κομματάκια Black Angus.

Με έναν λογαριασμό που κυμαίνεται στα 30-35€ το άτομο μαζί με ποτήρι κρασί.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο