Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο θα κοστίσει η έκτακτη εισφορά στις εταιρίες

Στη δημοσιότητα έδωσε η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ τις προβλέψεις για τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι εισηγμένες, με βάση τα προ φόρων κέρδη τους. ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, Κύπρου, Cosmote, ΟΤΕ θα έχουν τη μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Πόσο θα κοστίσει η έκτακτη εισφορά στις εταιρίες
Στη δημοσιότητα έδωσε η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ τις προβλέψεις για τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι εισηγμένες, με βάση τα προ φόρων κέρδη τους, μετά και τις χθεσινές διευκρινίσεις για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς.

Η Πήγασος σημειώνει ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν θυγατρικές εταιρίες που αυξάνουν την επιβάρυνση των ενοποιημένων σχεδίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 318 εταιρίες (εισηγμένες και μη) θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 1,010 δισ. ευρώ και τα μεγαλύτερα ποσά θα επιβαρύνουν τον ΟΠΑΠ, την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Κύπρου, την Cosmote και τον ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ προβλέπεται ότι θα κληθεί να καταβάλει φόρο 98.557.300 ευρώ, η Εθνική Τράπεζα 63.317.400 ευρώ, η Τράπεζα Κύπρου 55.267.400 ευρώ, η Cosmote 53.449.800 ευρώ και ο ΟΤΕ 44.650.000 ευρώ.

Η πηγή άντλησης των πληροφοριών, σημειώνει η Πήγασος, είναι η βάση δεδομένων της ICAP.

* Στον πίνακα που επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό" περιλαμβάνονται οι εταιρίες και οι φόροι που αναλογούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v