Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Τι προβλέπουν 5 αναλυτές για το Q3

Βελτίωση στα έσοδα από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες, αλλά και διατήρηση των υψηλών επισφαλειών αναμένουν ότι θα εμφανίσει η Alpha Bank στο γ' τρίμηνο οι HSBC, Marfin, Εθνική-Π&Κ, Proton και Euroxx.

Alpha Bank: Τι προβλέπουν 5 αναλυτές για το Q3
Βελτίωση στα έσοδα από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες, αλλά και διατήρηση των υψηλών επισφαλειών αναμένουν ότι θα εμφανίσει η Alpha Bank στο γ' τρίμηνο οι HSBC, Marfin, Εθνική-Π&Κ, Proton και Euroxx.

Η Alpha Bank ανακοινώνει αποτελέσματα τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, πριν το άνοιγμα της αγοράς.  

Ειδικότερα, στα 111 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 14% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο Q3, επηρεασμένα από τις αυξανόμενες επισφάλειες και παρά την ισχυρή παραγωγή βασικών κεφαλαίων, προβλέπει η HSBC

Η χρηματιστηριακή προβλέπει περαιτέρω βελτίωση στα spread καταθέσεων, διεύρυνση των spread χορηγήσεων αν και με βραδύτερο ρυθμό και αύξηση στον όγκο των δανείων. 

Παράλληλα, προβλέπει αύξηση των επισφαλειών κατά 7% σε σχέση με το β' τρίμηνο, στα 181 εκατ. ευρώ και βελτίωση στα καθαρά έσοδα από τόκους κατά 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στα 466 εκατ. ευρώ. 

Η HSBC διατηρεί σύσταση "neutral" με τιμή-στόχο στα 11,9 ευρώ για τη μετοχή.

H Εθνική-Π&Κ προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank θα διαμορφωθούν στα 126 εκατ. ευρώ στο γ' τρίμηνο, μειωμένα κατά 2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η βελτίωση στα έσοδα από βασικές δραστηριότητες θα αντισταθμιστεί από την απουσία των ισχυρών κερδών από συναλλαγές που εμφανίστηκαν στο Q2. 

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας θα ανέλθουν στα 460 εκατ. ευρώ ενώ εκτιμά ότι οι προβλέψεις για επισφάλειες θα ανέλθουν στα 170 εκατ. ευρώ. 

Στο εννεάμηνο, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας αναμένονται στα 341 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 18% σε ετήσια βάση.  

Η χρηματιστηριακή θέτει τη σύσταση και την τιμή-στόχο για τη μετοχή υπό αναθεώρηση, εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων από την τράπεζα.  

H Proton, σε έκθεσή της, τονίζει ότι περιμένει περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας της τράπεζας. Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 107,1 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 30,3% σε ετήσια βάση. 

Η χρηματιστηριακή αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 14,7 ευρώ από 16,7 ευρώ, καθώς από τον τίτλο έχει αποκοπεί το δικαίωμα στην ΑΜΚ, ενώ διατηρεί σύσταση "outperform".   

Η Euroxx προβλέπει ότι τα αποτελέσματα τριμήνου της Alpha θα ανέλθουν στα 128,6 εκατ. ευρώ, στάσιμα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ενώ δεν αποκλείει μια ακόμη έκπληξη στα έσοδα από συναλλαγές.

Στο εννεάμηνο, τα κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 343,3 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 39,5% σε ετήσια βάση. 
    
Η χρηματιστηριακή εστιάζει στην τριμηνιαία ανάκαμψη των αμιγώς τραπεζικών κερδών του ιδρύματος (+25,9%) με αύξηση σε καθαρά έσοδα από τόκους (+5% στο τρίμηνο) και τα έσοδα από προμήθειες.

Παράλληλα, προβλέπει μικρή αύξηση των επισφαλειών κατά 1,5% στα 172 εκατ. ευρώ από 169,5 εκατ. στο Q2.

H Marfin Analysis σε έκθεση με τίτλο "Ακόμη μία θετική έκπληξη;" τονίζει ότι περιμένει υψηλότερα κέρδη από βασικές δραστηριότητες στο Q3.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι τα χαμηλότερα κόστη καταθέσεων, οι συνεχιζόμενες προσπάθειες ανατιμολόγησης δανείων και το carry trade στα ομόλογα θα στηρίξουν τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας που αναμένεται να διαμορφωθούν 4% υψηλότερα σε σχχέδση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη της Alpha εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 111,7 εκατ. στο γ' τρίμηνο, μειωμένα κατά 27,3% σε ετήσια βάση και 13,4% σε σχέση με το β' τριμηνο.  

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένονται στα 460 εκατ. ευρώ ενώ οι επισφάλειες αναμένονται στα 171 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 37,8% σε ετήσια βάση.

Στο εννεάμηνο, τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 326,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 42,5%, με τα καθαρά έσοδα από τόκους στα 1,3 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,2% σε ετήσια βάση.

Η Marfin διατηρεί τιμή-στόχο στα 14,4 ευρώ με σύσταση "buy".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v