Εμπορική: Αναιμική η αντίδραση στο ΧΑ

Την άποψη ότι η ισχύουσα ανοδική αντίδραση θα είναι βραχύβιας διάρκειας διατηρεί η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση, προσθέτοντας ότι μπορεί να προσεγγισθεί και πάλι η περιοχή στήριξης των 2.600μ.

Εμπορική: Αναιμική η αντίδραση στο ΧΑ
Την άποψη ότι η ισχύουσα ανοδική αντίδραση θα είναι βραχύβιας διάρκειας διατηρεί η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση, προσθέτοντας ότι πριν ξεκινήσει ένα νέο ανοδικό κύμα, μπορεί να προσεγγισθεί και πάλι η περιοχή στήριξης των 2.600μ. 

Την εβδομάδα που διανύσαμε ο ΓΔ εμφάνισε διπλή όψη. Αρχικά κινήθηκε έντονα πτωτικά, σημειώνοντας χαμηλότερη τιμή στις 2.585,52μ (την Τρίτη) και συνέχεια ανέκαμψε δυναμικά, ξεπερνώντας τις 2.700μ. 

Η ευρύτερη περιοχή στήριξης των 2.600μ επιβεβαίωσε βραχυπρόθεσμα την αντοχή της, καθώς ο ΓΔ παρέμεινε μόλις για μια συνεδρίαση σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών. 

Η δυναμική της ανοδικής αντίδρασης που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα δοκιμασθεί αρχικά στην πλησιέστερη αντίσταση των 2.724μ. Προς το παρόν δεν υπάρχει αξιόλογη αύξηση των συναλλαγών στις ανοδικές συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με την τράπεζα, αν τελικά κατορθώσει να ξεπεράσει την αντίσταση με αυξημένους όγκους, θα αυξηθούν οι πιθανότητες για σταδιακή επέκταση της ανοδικής κίνησης προς τις 2.840μ. Αν την ξεπεράσει με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, τα περιθώρια ανόδου περιορίζονται στις 2.781μ (ώστε να κλείσει το χάσμα τιμών) και - στη καλύτερη περίπτωση - μέχρι τις 2.807μ. Τέλος αν δεν μπορέσει να ξεπεράσει την αντίσταση των 2.724μ, θα πιστοποιηθεί η «αδυναμία» του ΓΔ και θα συνεχισθεί η παλινδρόμηση μεταξύ των 2.724μ και 2.600μ. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εμπορίκής, στο επόμενο πενθήμερο πολύ δύσκολα θα ξεπερασθεί η ζώνη 2.781 – 2.807μ (ίσως δεν προσεγγισθεί καν). Θεωρεί ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες στο επόμενο δεκαήμερο να υποχωρήσει και πάλι ο ΓΔ προς τις 2.600μ, οι οποίες πρόσκαιρα μπορεί και να διασπασθούν.

Σύμφωνα με το κυρίαρχο σενάριο, προτού σημειωθεί ένα νέο αξιόλογο ανοδικό κύμα, θα προηγηθεί «ταλαιπωρία» του ΓΔ στην ευρύτερη περιοχή των 2.600μ, χωρίς να αποκλείεται η χαμηλότερη τιμή (μέχρι τέλος του έτους) να σημειωθεί στη περιοχή των 2.530μ. ’Όμως, ενδεχόμενη υποχώρηση χαμηλότερα των 2.600μ με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, δεν «ακυρώνει» το αισιόδοξο μεσοπρόθεσμο σενάριο.

Οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 2.724μ, 2.781μ, 2.811μ, και 2.838μ

Οι επόμενες στηρίξεις στις 2.652μ, 2.582μ, 2.525μ και 2.470μ 

Τεχνικοί δείκτες : ο Macd διατηρεί το αρνητικό σήμα και ο Momentum (14ημ) παραμένει σε αρνητικές ζώνες τιμών. Ο RSI 14ημ κινείται σε ουδέτερες τιμές αλλά (κάτω γράφημα) η πρόσφατη διάσπαση σημαντικών στηρίξεων, συνηγορεί στην άποψη ότι δεν ολοκληρώθηκε η φάση «ταλαιπωρίας» του Γενικού Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v