Βάρσος: Βλέπει υπεραπόδοση αμερικανικών μετοχών

Οι αμερικανικές μετοχές θα συνεχίσουν να διαφοροποιούνται προς το καλύτερο σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, λόγω ταχύτερης ανάπτυξης αλλά και του αδύναμου δολαρίου, εκτιμά ο πρόεδρος της Merit AXEΠΕΥ, κ. Εμμ. Βάρσος.

Βάρσος: Βλέπει υπεραπόδοση αμερικανικών μετοχών
Οι αμερικανικές μετοχές θα συνεχίσουν να διαφοροποιούνται προς το καλύτερο σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, λόγω της ταχύτερης ανάπτυξης αλλά και του αδύναμου δολαρίου, εκτιμά ο πρόεδρος της Merit AXEΠΕΥ, Εμμ. Βάρσος.

Παράλληλα, επισημαίνει την απροσδιοριστία στο θέμα της έκτακτης εισφοράς.

Ο πρόεδρος της Merit ΑΧΕΠΕΥ υπενθυμίζει πως περίπου το 80% των συμμετεχόντων στην εγχώρια αγορά είναι ξένα funds και αυτά παρακολουθούν μόνο τραπεζικούς τίτλους και λίγες ακόμα μετοχές του 20άρη κι έτσι δείχνει απόλυτα φυσιολογική η άτονη εικόνα στα μεσαία και στα χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό.

Σύμφωνα με τον κ. Βάρσο, οι 2.600 μονάδες είναι ένα σημαντικό ψυχολογικό και τεχνικό επίπεδο και αν διασπαστούν καθοδικά η αγορά θα αναζητήσει στήριξη στις 2.500 μονάδες, ενώ η αύξηση του τζίρου προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πιθανότατα θα σηματοδοτήσει τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Επίσης, ο κ. Βάρσος εκτιμά ότι κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την αγορά δεν θα φανεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, όταν και θα ολοκληρωθούν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων εννεαμήνου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v