Υποχωρεί το ελβετικό φράγκο

Σε σημαντική υποχώρηση του ελβετικού φράγκου από τα ιστορικά υψηλά, μετά τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Η SNB κατέφυγε σε μείωση επιτοκίων και προειδοποίηση παρέμβασης ώστε να χαλιναγωγήσει το φράγκο

Σε σημαντική υποχώρηση του φράγκου, από τα ιστορικά υψηλά που κατέγραφε λίγο νωρίτερα, οδήγησαν οι κινήσεις της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, η οποία μείωσε επιτόκιά της και προειδοποίησε για παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος. 

Έναντι του ευρώ, το ελβετικό νόμισμα υποχωρεί στα 1,149 φράγκα ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει νέο ρεκόρ στα 1,0794 φράγκα, συνεπεία της στροφής των επενδυτών στις αποκαλούμενες "ασφαλείς" τοποθετήσεις, στις οποίες συγκαταλέγεται το ελβετικό νόμισμα αλλά και ο χρυσός που επίσης εκτινάχθηκε σε νέο ρεκόρ. Επισημαίνεται ότι το 2011 το ελβετικό φράγκο καταγράφει άνοδο 11,5% έναντι του ευρώ.

Ανοδικά κινείται το ευρώ και έναντι του δολαρίου, αφενός λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών για την αναπτυξιακή πορεία των ΗΠΑ, αφετέρου λόγω των απροσδόκητα θετικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για τις λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα ενισχύεται σχεδόν κατά 1% στα 1,4265 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v