Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οκτώ αλλαγές στο Γενικό Δείκτη αποφάσισε το ΧΑ

Η Επιτροπή Δεικτών του Χ.Α. κατά την σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε την αλλαγή της σύνθεσης των Δεικτών Χ.Α. στα πλαίσια της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης τους.

Οκτώ  αλλαγές στο Γενικό Δείκτη αποφάσισε το ΧΑ
Η Επιτροπή Δεικτών του Χ.Α. κατά την σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε την αλλαγή της σύνθεσης των Δεικτών Χ.Α. στα πλαίσια της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης τους.

Οι νέες μετοχές του Γενικού Δείκτη είναι ΑΤΕ, ΓΕΚ, Φουρλής, Δέλτα Συμμετοχών, Altec, Lamda Development, Χαλκόρ και Forthnet.

Αντίστοιχα διαγράφονται οι μετοχές: Εμπορική, Ελαίς, Πλαίσιο, FG Europe, Τηλέτυπους, Λάμψα, Autohellas και Τεγόπουλος.

Επίσης, στο Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας εντάσσονται οι μετοχές ΑΕΓΕΚ (κο), Altec, lamda Detergent, Σελόντα, ΝΕΛ, Alsicnco και Veterin.



Υπενθυμίζεται ότι η αναθεώρηση της σύνθεσης των Δεικτών Χ.Α. γίνετε κατ’ εφαρμογή των ”Βασικών Κανόνων Διαχείρισης & Υπολογισμού των Δεικτών της Αγοράς Μετοχών του Χ.Α.” για την περίοδο αξιολόγησης 01/10/2005 - 31/03/2006.

Πιο συγκεκριμένα στον Γενικό Δείκτη Χ.Α. καθώς και στο Δείκτη Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη συμμετέχουν οι εξήντα (60) πρώτες μετοχές της κατάταξης που προκύπτει από τον αριθμητικό μέσο της σειράς δαβάθμισης κάθε μετοχής ανά ιστορική αξία συναλλαγών άνευ πακέτων και μέση χρηματιστηριακή αξία της περιόδου αξιολόγησης.

Επιπλέον μέχρι πέντε (5) μετοχές του ίδιου κλάδου μπορούν να συμμετέχουν στην σύνθεση του Γενικού Δείκτη.

Στον Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας συμμετέχουν οι μετοχές των εταιρειών που παρουσιάζουν Κυκλοφοριακή Ταχύτητα σταθμισμένη με το ποσοστό ευρείας διασποράς τους άνω του 200%.

Η νέα σύνθεση των Δεικτών Χ.Α. θα ισχύσει από την συνεδρίαση της Δευτέρας 8 Μαΐου 2006.

Επίσης, στις 3 Μαίου αναμένεται αντιπροσωπεία της FTSE Intranational στην Αθήνα, όποτε και αναμένεται να ανακοινωθούν οι πιθανές αλλαγές στους δείκτες FTSE του ΧΑ.

* Η αναλυτική σύνθεση των Δεικτών δημοσιεύεται στην δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v