Αλλαγές συστάσεων από Εγνατία Finance

Αλλαγές συστάσεων για πέντε εταιρείες περιλαμβάνει η εβδομαδιαία έκθεση της Εγνατία Finance. Η χρηματιστηριακή θέτει τις μετοχές του Φουρλή και της Intralot υπό αναθεώρηση (σύσταση ”διακράτησης” προηγουμένως), ενώ δίνει σύσταση ”accumulate” από ”buy” για τις μετοχές των Τράπεζα Κύπρου, J&P Άβαξ και Jumbo.

Αλλαγές συστάσεων από Εγνατία Finance
Αλλαγές στις συστάσεις της για πέντε εισηγμένες περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στην εβδομαδιαία έκθεσή της, με ημερομηνία 20/10, η Εγνατία Finance.

Συγκεκριμένα, θέτει τις μετοχές του Φουρλή και της Intralot υπό αναθεώρηση (σύσταση ”διακράτησης” προηγουμένως), ενώ δίνει σύσταση ”accumulate” από ”buy” για τις μετοχές των Τράπεζα Κύπρου, J&P Άβαξ και Jumbo.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance, ο τραπεζικός κλάδος παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Η καθυστέρηση στην ιδιωτικοποίηση της ρουμανικής CEC και η απόφαση της Eurobank να μη συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την Bank of Alexandria οδηγεί στην εντύπωση ότι ο κύκλος εξαγορών για το 2006 υποχωρεί – αν και μια φημολογούμενη εξαγορά στην Πολωνία από τη Eurobank δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ελλείψει μακροοικονομικών ή επιχειρηματικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ελληνική αγορά αυτή την εβδομάδα, η Εγνατία Finance αναμένει τη Σοφοκλέους να ακολουθήσει την πορεία των διεθνών αγορών, αν και το θετικό κλίμα παραμένει ισχυρό και κατά πάσα πιθανότητα θα επικρατήσει.

Στα top picks της Εγνατίας παραμένουν οι Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Eurobank, για τις οποίες δίνει σύσταση ”buy”. Επίσης, διατηρείται η σύσταση ”buy” για τα Ελληνικά Πετρέλαια, τη Motor Oil και την Τιτάν.

Από την κατηγορία της μικρής-μεσαίας κεφαλαιοποίησης, στα top picks της Εγνατίας περιλαμβάνονται οι Ελληνική Τεχνοδομική και J&P Άβαξ από τον κατασκευαστικό τομέα.

Η χρηματιστηριακή συνεχίζει να βλέπει ευνοϊκά τον τομέα της ακτοπλοΐας και οι Attica, Blue Star και Μινωικές Γραμμές παραμένουν στη λίστα των προτιμητέων μετοχών, όπως επίσης οι Jumbo, Σαράντης και ΚΑΕ.

Η Εγνατία διατηρεί τη σύσταση ”αγοράς” για την ΕΧΑΕ, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη ενίσχυση του όγκου των συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v