Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Περιθώριο ανόδου 25% βλέπει η Wood

Ισχυρή βελτίωση στα καθαρά κέρδη της Μυτιληναίος αναμένει η Wood & Co. εάν διατηρηθούν οι τρέχουσες τάσεις στη διεθνή τιμή του αλουμινίου,. Ελκυστική η μετοχή, τονίζει, διατηρώντας buy και τιμή-στόχο στα 8,5 ευρώ.

Μυτιληναίος: Περιθώριο ανόδου 25% βλέπει η Wood

Ισχυρή θετική επίδραση στα μεγέθη της Μυτιληναίος θα έχει η άνοδος στην τιμή του αλουμινίου, υπογραμμίζει η Wood & Co. σε έκθεσή της για τη μετοχή, στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή-στόχο στα 8,5 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 25,2% για τον τίτλο. 

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι από τις αρχές Ιουλίου, η τιμή του αλουμινίου και των παράγωγων προϊόντων έχει ενισχυθεί σημαντικά λόγω της μείωσης της υπερπροσφοράς (μετά το κλείσιμο μονάδων στην Κίνα) και υγιούς ζήτησης (που κινείται με άνοδο πλέον του 5% την τελευταία δεκαετία).

Η άνοδος των τιμών αναμένεται να έχει ισχυρή θετική επίδραση στη Μυτιληναίος, λόγω της θυγατρικής Αλουμίνιον της Ελλάδος που συμβάλλει το 27% των EBITDA του ομίλου. Εάν υποτεθεί ότι διατηρείται μια αύξηση 250 δολαρίων τον τόνο στην τιμή του αλουμινίου φέτος, η επίπτωση θα είναι ήπια στους υπόλοιπους μήνες του έτους, αλλά θα είναι αξιοσημείωτη από το 2015 και μετά, αναφέρει η Wood.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις στις τιμές αλουμινίου, τα EBITDA 2015 του κλάδου αλουμινίου της Μυτιληναίος, θα μπορούσαν να διαμορφωθούν σε επίπεδα άνω των 120 εκατ. ευρώ -από προηγούμενη πρόβλεψη για 81 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη του ομίλου θα μπορούσαν να εμφανίσουν πρόσθετη ενίσχυση κατά 20% και 50% αντίστοιχα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v