Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρό τρίμηνο για Aegean προβλέπει η Eurobank

Η χρηματιστηριακή βλέπει αύξηση των εσόδων κατά 10% σε ετήσια βάση, στα 344 εκατ. ευρώ, δεδομένης της αύξησης της τουριστικής κίνησης. Τα EBITDAR αναμένεται να διαμορφωθούν στα 102,5 εκατ. ευρώ, 6% υψηλότερα.

Ισχυρό τρίμηνο για Aegean προβλέπει η Eurobank

Ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο, με τα κέρδη να διαμορφώνονται στα 53 εκατ. ευρώ, θα εμφανίσει η Aegean (στις 25/11 οι ανακοινώσεις), όπως αναφέρει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση buy και τιμή-στόχο στα 9,2 ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή βλέπει αύξηση των εσόδων κατά 10% σε ετήσια βάση, στα 344 εκατ. ευρώ, δεδομένης της αύξησης της τουριστικής κίνησης. Τα EBITDAR αναμένεται να διαμορφωθούν στα 102,5 εκατ. ευρώ, 6% υψηλότερα, ενώ τα κέρδη προ φόρων αναμένονται στα 72 εκατ. από 69 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Όπως επισημαίνει η Eurobank, η Aegean αποτελεί το πιο ξεκάθαρο «ποντάρισμα» στον εγχώριο τουρισμό. Οι προοπτικές περαιτέρω αύξησης της κίνησης εμφανίζονται ισχυρές παρά τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα από τη Ρωσία και η συμπίεση των περιθωρίων δείχνει διαχειρίσιμη.

Η επενδυτική περίπτωση της Aegean υποστηρίζεται επίσης από τον ισχυρό ισολογισμό, με το καθαρό ταμείο μετά την επιστροφή κεφαλαίου να ανέρχεται στα 242 εκατ. ευρώ, καθώς και από την ισχυρή παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών, που αναμένεται να υπερβούν τα 200 εκατ. ευρώ έως το 2016. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v