Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχονται νέες «καμπάνες» για παράνομο short selling

H αυριανή ατζέντα περιλαμβάνει τρεις παραβατικές περιπτώσεις, όλες επί του τίτλου μιας τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα που αγγίζουν τα 700.000 ευρώ σε δώδεκα περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών.

Ερχονται νέες «καμπάνες» για παράνομο short selling

Προστίμων συνέχεια για παράνομες ανοικτές πωλήσεις αναμένεται αύριο Πέμπτη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα που αγγίζουν τα 700.000 ευρώ σε δώδεκα περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών για ανοικτές πωλήσεις επί των τίτλων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, στο χρονικό διάστημα «πέριξ» των ανακεφαλαιοποιήσεών τους.

Οπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, το σύνολο των υπό έλεγχο συναλλαγών ξεπερνά τις 150 ενώ η συντριπτική πλειονότητα αυτών αφορά σε ξένα θεσμικά πρόσωπα.

Οι κυρώσεις εστιάζουν σε δυο κατηγορίες παραβατικής συμπεριφοράς: σε όσες δεν διέθεταν τίτλους εξαρχής και τους απέκτησαν εκπρόθεσμα και σε όσες δεν τους απέκτησαν ποτέ. Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτή που επισύρει και τα υψηλότερα πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr η αυριανή ατζέντα περιλαμβάνει τρεις παραβατικές περιπτώσεις, όλες επί του τίτλου μιας τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v