Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Τεχνικά σήματα για 42 εισηγμένες

Τα θεμελιώδη δεδομένα της ελληνικής αγοράς, η βραχυπρόθεσμη κίνηση, η δυναμική του όγκου και η μεσοπρόθεσμη τάση για δύο δείκτες και σαράντα δύο μετοχές. Πώς βλέπει τα πράγματα η Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή.

XA: Τεχνικά σήματα για 42 εισηγμένες

«H κατάσταση στο ελληνικό χρηματιστήριο μπορεί να χαρακτηριστεί ως... τοπίο στην ομίχλη» δηλώνει στο Euro2day.gr ο κ. Νίκος Χρυσοχοΐδης, διευθύνων σύμβουλος της φερώνυμης χρηματιστηριακής εταιρείας, συμπληρώνοντας:

«Από τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών, αλλά αυτή θα ενταθεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχουν στον προσεχή ορίζοντα οι απαιτούμενοι καταλύτες, καθώς ούτε αναμένεται σύντομα κάποιο ορατό αποτέλεσμα στο μέτωπο των συζητήσεων με τους εταίρους-δανειστές, αλλά ούτε και το κλίμα στις διεθνείς αγορές φαίνεται να μας ευνοεί. Μέσα σ' ένα τέτοιο περιβάλλον λοιπόν, το ΧΑ αγωνίζεται να κρατηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Από τεχνικής πλευράς θα μπορούσε ίσως να στηριχτεί στο επίπεδο των 550 μονάδων, με την ύστατη στήριξη να βρίσκεται στα χαμηλά του 2012.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, διατηρούμε αυξημένη ρευστότητα και δεν επεκτεινόμαστε πέρα από τις μετοχές των εταιρειών που έχουμε προτείνει για το 2016: ΟΤΕ, Όμιλος Μυτιληναίου, Coca-Cola HBC, Αεροπορία Αιγαίου, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ και ΤΙΤΑΝ».

Σημαντικό επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και το «εβδομαδιαίο δελτίο δεικτών τάσης και όγκου» που εκδίδει η ίδια χρηματιστηριακή εταιρεία και που αναφέρεται στο Γενικό Δείκτη, στο δείκτη FTSE και σε 42 τίτλους εισηγμένων εταιρειών.

Ο παρατιθέμενος πίνακας του δελτίου επιχειρεί να δείξει το πού στέκεται η αγορά σε σύγκριση με ορισμένους δείκτες τεχνικής ανάλυσης, όπως πχ ο δείκτης ADX, ή ο κινητός μέσος όρος των 65 συνεδριάσεων (τριών μηνών).

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία του συγκεκριμένου πίνακα, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ εμφανίζει: βραχυπρόθεσμη κίνηση «δυνατή προς πτωτική», με «αρνητική» δυναμική όγκου και «πτωτική» μεσοπρόθεσμη τάση.

Τα ίδια σήματα όμως δίνει και ο δείκτης FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Επιπρόσθετα, από τους τίτλους των 42 εξεταζόμενων μετοχών:

• Σε ό,τι αφορά στη δυναμική όγκου, την ένδειξη «θετική» παρουσιάζουν οι μετοχές των εταιρειών:Coca-Cola HBC, Intralot, Motor Oil, ΤΙΤΑΝ, Frigoglass, FF Group, ΕΛΤΕΧ Άνεμος, ΕΥΔΑΠ, Intracom, Lamda Development, MLS, Πλαστικά Θράκης και Sarantis.

• Ανοδική «μεσοπρόθεσμη τάση» παρουσιάζουν μόνο οι μετοχές των εταιρειών JUMBO, Intracom και Νηρέας.

*Το εβδομαδιαίο δελτίο της Χρηματιστηριακής δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v