Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Ποιες ευρωπαϊκές τράπεζες υποβαθμίζει και γιατί

Ο διεθνής οίκος τονίζει ότι η αποτίμηση των ευρωπαϊκών τραπεζών παραμένει ακριβή. Υποβαθμίζει τράπεζες του Ηνωμένου Βασίλειου, αλλά και τις Deutsche Bank, UBS. Αντίθετα αναβαθμίζει την HSBC.

JP Morgan: Ποιες ευρωπαϊκές τράπεζες υποβαθμίζει και γιατί

Μετά την ψηφοφορία του Ηνωμένου Βασιλείου και την απόφαση για έξοδο, η JP Morgan υιοθετεί μια πιο επιφυλακτική στάση για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα.

Η αμερικανική τράπεζα εκτιμάει μια μείωση κατά μέσο όρο στα κέρδη ανά μετοχή κατά 13% έως το 2018 για τις τράπεζες που καλύπτει.

Παρά τη μείωση των τιμών των ευρωπαϊκών τραπεζών, η αποτίμησή τους παραμένει ακριβή στη 0,8 φορά την καθαρή εσωτερική αξία, ενώ το κόστος κεφαλαίου θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω, λαμβάνοντας υπόψη την αβεβαιότητα του τραπεζικού τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ΕΕ, επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα.

Ως εκ τούτου, υποβαθμίζει όλες τις εγχώριες τράπεζες του Ηνωμένου Βασίλειου: τη Lloyds από overweight σε neutral, την Barclays από overweight σε neutral, την RBS σε underweight από neutral και την CYBG σε underweight από neutral.

Από τις ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες, υποβαθμίζει τη γερμανική Deutsche Bank από overweight σε neutral OW, την ελβετική UBS σε underweight από neutral και την ελβετική Credit Suisse σε underweight από neutral.

Στον αντίποδα, αναβαθμίζει την HSBC σε neutral από underweight, τη δανέζικη DNB σε neutral από underweight και τη σουηδική Swed σε overweight από neutral.

Οι κορυφαίες επιλογές στο χαρτοφυλάκιό της έχουν κυρίως αμυντικά χαρακτηριστικά. Προτιμά τις Danske Bank, Swedbank και ING, ενώ κάποια έκθεση σε κίνδυνο στην Ευρώπη λαμβάνεται μέσω της γερμανικής Commerzbank και στη νότια Ευρώπη μέσω της Santander.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v