Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με ενεργητικό 140 εκατ. ξεκινά το πρώτο ETF

Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μεριδίων του Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου (ETF), με την ονομασία ”ALPHA ETF FTSE Athex 20 ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ” στην Κατηγορία ”Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων” της Αγοράς Αξιών του Χ.Α. ενέκρινε, μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ.

ΧΑ: Με ενεργητικό 140 εκατ. ξεκινά το πρώτο ETF
Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μεριδίων του Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου (ETF), με την ονομασία ”ALPHA ETF FTSE Athex 20 ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ” στην Κατηγορία ”Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων” της Αγοράς Αξιών του Χ.Α. ενέκρινε, μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, 100 εκατ. μερίδια είναι ο μέγιστος αριθμός μεριδίων, που μπορούν να εκδοθούν. Η πρώτη δημιουργία μεριδίων θα υλοποιηθεί μέχρι και την 21η Ιανουαρίου 2008 και θα αντιστοιχεί σε ύψος ενεργητικού τουλάχιστον €140 εκατ. Ο ακριβής αριθμός των προς εισαγωγή μεριδίων θα προσδιοριστεί με νεότερη ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας ΑΛΦΑ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ., πριν την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των μεριδίων.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί του συγκεκριμένου Δ.Α.Κ. από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”ALPHA FINANCE Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.”

Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης ορίστηκε ως η 24η Ιανουαρίου 2008.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

• των 8.128.701 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”BETANET Α.Β.Ε.Ε. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ” που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 15η Ιανουαρίου 2008.

• των 1.920.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε.”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντικά και λοιπά στελέχη της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 16η Ιανουαρίου 2008.

• των 1.561.242 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ”ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντικά στελέχη, προσωπικό της Τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 17η Ιανουαρίου 2008.

• των 1.366.212 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από το προσωπικό της Τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 17η Ιανουαρίου 2008.

• των 741.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Α.Τ.Ε.Ν.Ε.” που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με εισφορά σε είδος. Επίσης, το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώθηκε για την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας λόγω ακύρωσης 35.640 κοινών και 15.660 προνομιούχων ονομαστικών ιδίων μετοχών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών και ακύρωσης των ιδίων μετοχών ορίστηκε η 16η Ιανουαρίου 2008.

• των 584.651 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ”ASPIS BANK A.T.E.”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 16η Ιανουαρίου 2007.

• των 317.149 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”FORTHNET A.E.”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντικά και λοιπά στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 16η Ιανουαρίου 2008.

• των 300.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”UNIBRAIN Α.Ε.”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 17η Ιανουαρίου 2008.

• των 240.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”AUTOHELLAS Α.Τ.Ε.Ε.”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 17η Ιανουαρίου 2008.

• των 204.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από ανώτερα στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 16η Ιανουαρίου 2008.

• των 106.400 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΣΙΝΓΚΙΟΥΛΑΡ ΛΟΤΖΙΚ Α.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντικά στελέχη και στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 17η Ιανουαρίου 2008.

• των 86.285 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντικά στελέχη και στελέχη της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 14η Ιανουαρίου 2008.

• των 88.581 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από Διευθυντικά στελέχη και το προσωπικό της εταιρίας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 17η Ιανουαρίου 2008.

• των 47.370 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ”, που προέκυψαν από την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντικά στελέχη και στελέχη της εταιρίας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 17η Ιανουαρίου 2008.

• των 180 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της ”MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. ”, που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 17η Ιανουαρίου 2008.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώθηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ”ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.” με αύξηση της ονομαστικής αξίας της τιμής της μετοχής από €1,50 σε €1,52. Ως ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω εταιρικής μεταβολής ορίστηκε η 16η Ιανουαρίου 2008.

Επιπλέον, γνωστοποιήθηκε στο ΔΣ του ΧΑ η λύση της σύμβασης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ”ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.Ε.” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”ARTION X.A.Ε.Π.Ε.Υ.”. Ως τελευταία ημέρα ειδικής διαπραγμάτευσης ορίστηκε η 17η Ιανουαρίου 2008.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας ”ELMEC SPORT Α.Β.Ε.Τ.Ε.” στην κατηγορία ”Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών”, από την 11η Ιανουαρίου 2008, αφού έλαβε υπόψη ότι το ποσοστό της διασποράς της είναι μικρότερο από 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v