Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Διατηρεί ”buy” η Citi (upd)

Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα αποτελέσματα της Alpha Bank, τονίζει η Citi σε έκθεσή της με τίτλο ”Κερδοφόρα στην Ελλάδα, επιθετική στο εξωτερικό”, όπου διατηρεί σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο στα 32 ευρώ.

Alpha: Διατηρεί ”buy” η Citi (upd)
Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα αποτελέσματα της Alpha Bank, τονίζει η Citi σε έκθεσή της με τίτλο ”Κερδοφόρα στην Ελλάδα, επιθετική στο εξωτερικό”, όπου διατηρεί σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο στα 32 ευρώ.

Ο οίκος σημειώνει ότι δεν προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στις εκτιμήσεις του μετά τα αποτελέσματα της Alpha, τονίζει όμως ότι η πρόταση για μέρισμα 0,9 ευρώ ήταν θετική έκπληξη (έναντι πρόβλεψης για μέρισμα 0,85 ευρώ) και ως εκ τούτου προχωρά σε αλλαγή των εκτιμήσεων για τα μερίσματα της τράπεζας έως το 2009.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι η Alpha Bank θα διανείμει μέρισμα 1,1 ευρώ το 2008 και 1,25 ευρώ το 2009.

Η Citi σημειώνει πως υπάρχει σημαντικό περιθώριο αύξησης των εκτιμήσεών της εάν η τράπεζα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του business plan.

Η Goldman Sachs, η οποία διατηρεί την Alpha Bank στην conviction buy list της, με τιμή-στόχο τα 27,80 ευρώ ανά μετοχή, κάνει λόγο για μια ”στέρεα βάση για ένα καλό 2008”.

Σημειώνει πως η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται 9,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2008, με premium 8% σε σχέση με τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών τραπεζών, παρά την υψηλότερη αύξηση των κερδών ανά μετοχή της τράπεζας και την σχετικά καλύτερη ”ορατότητα” όσον αφορά την κερδοφορία και τον ισολογισμό της.

Για ”ισχυρό δ’ τρίμηνο” κάνει λόγο η Dresnder Kleinwort, η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 30,50 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση ”buy” αμετάβλητες, στην έκθεσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου. Σημειώνει πως η μετοχή της Alpha Bank είναι ελκυστική και σε επίπεδο προοπτικών ανάπτυξης και σε επίπεδο αποτίμησης.

Τα αποτελέσματα της Alpha ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, αναφέρει η Merrill Lynch σε έκθεσή της όπου διατηρεί τιμή-στόχο στα 27,8 ευρώ και σύσταση ”buy”.

Η χρηματιστηριακή στέκεται στα καθησυχαστικά μηνύματα της διοίκησης για τα επίπεδα ρευστότητας, ενώ σημειώνει ότι οι στόχοι του business plan ξεπερνούν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών και, εάν έχει δίκιο, υπάρχει περιθώριο ανοδικής κίνησης της μετοχής κατά 70% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Τα μεγέθη της Alpha ευθγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις, σημειώνει η UBS, ενώ διατηρεί τιμή-στόχο στα 24 ευρώ και σύσταση ”neutral”.

Η UBS δεν προχωρά σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της, ενώ σημειώνει πως η αύξηση στα έσοδα από βασικές δραστηριότητες παραμένει αδύναμη σε σχέση με τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι εγχώριοι αναλυτές

Καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα αποτελέσματα της Alpha Bank, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους.

Η Marfin Analysis σημειώνει ότι στα μεγέθη της τράπεζας εμφανίζεται τάση ανάκαμψης των καθαρών εσόδων από τόκους και σταθεροποίησης των spreads. Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι διατηρεί τις προβλέψεις της για την Alpha.

Η Π&Κ - Εθνική αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της τράπεζας δεν έκρυβαν εκπλήξεις, ενώ σημειώνει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στο 3,7%, είναι χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσο όρο του ελληνικού τραπεζικού κλάδου. Ωστόσο, όπως αναφέρει, η διοίκηση έχει στόχο να τα μειώσει σε ποσοστό χαμηλότερο του 3%.

Η Proton αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της Alpha ήταν καλά, με επιτάχυνση στην ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους, κυρίως λόγω της αύξησης των χορηγήσεων στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα καθαρά κέρδη υπερέβησαν τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις κατά 4,2%.

Tα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη της Alpha Bank εμφανίστηκαν αυξημένα κατά 29% σε ετήσια βάση, σημειώνει η HSBC, προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση δεν έκρυβε εκπλήξεις. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν κάπως χαμηλότερα των προβλέψεων, αλλά η αδυναμία αντισταθμίστηκε από ισχυρότερα των προσδοκιών κέρδη από συναλλαγές, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v